AK Parti Sözcüsü Çelik: Cumhurbaşkanımız cumartesi günü tarihi bir açıklama yapacak
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "Silah bırakma süreci 3-5 ayı aşarsa provokasyonlara açık hale gelir" dedi. Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi sabahı tarihi bir açıklama yapacağını söyledi
ABONE OLAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, NTV canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Devlet terörle mücadelede birçok yöntem kullanmıştır. Şimdi geldiğimiz noktada bütün güvenlik güçleri görevlerinin başında ancak gelişen şartlar doğrultusunda terör örgütünün silah bırakacağı bir ortam görülmüştür. Bölgemizde dış unsurlar terör örgütlerini kullanıyor.
Süreç bizim ön gördüğümüz şekilde devam ediyor. Birkaç gün içinde bunun gerçekleşeceğini öngörüyoruz.
Artık süreç fiziken başlamıştır anlamına geliyor. Öncelik Irak olarak belirlenmiş durumda. Irak'taki silah bırakma süreciyle Suriye'deki farklı olacaktır.
Kesinlikle üçüncü bir gözün devreye girmesini istemiyoruz. Bu bir Türkiye Cumhuriyeti projesidir. Terörsüz Türkiye bölgede tüm etnik gruplar için ilham kaynağı olacaktır.
Silah bırakma sürecinin 3-5 ayda tamamlanması gerekiyor. 3-5 ayı aşarsa provokasyonlara açık hale gelir.