Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Alanya'da şiddetli rüzgar sebebiyle yayılan yangın kısmen kontrol altına alındı

        Antalya´nın Alanya ilçesinde ormanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın kısa sürede yayıldı.

        Alanya´nın Güzelbağ ile Bayırkozağacı mahallelerinde yer alan ormanda gece geç saatlerde yangın çıktı. Alevleri fark edenlerin ihbarıyla bölgeye orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın kısa sürede rüzgarın şiddetiyle geniş alana yayıldı. Ekipler bölgeye gelerek söndürme çalışması başlattı.

        2 MAHALLE TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI

        Merkeze 60 kilometre uzaklıkta dağlık alanda çıkan yangında, alevlerin tehdit ettiği 2 mahalle tedbir amacıyla boşaltıldı. Ekiplerin yoğun müdahalesi ve bölgede sağanak yağış nedeniyle yangın etkisini yitirdi. Elektrik tellerinin birbirleriyle sürtünmesi sonucu oluşan kıvılcımların yol açtığı belirtilen yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürdürülüyor.

        REKLAM
        AA
        AA

        YANGIN KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

        Antalya'nın Alanya ilçesi Güzelbağ ile Bayırkozağacı mahallelerinde yer alan ormanda gece geç saatlerde çıkan yangın, orman ve itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kısmen kontrol altına alındı. Yağmurun da söndürme çalışmalarını sürdüren ekiplerin işini kolaylaştırdığı belirtildi. Alevlerin sadece Bayırkozağacı mahallesindeki tepe noktasında devam ettiği, diğer bölgelerin kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

        BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL'DEN AÇIKLAMA

        Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AA muhabirine, iş makineleri ve ekiplerle yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

        Yangının geniş bir alana yayıldığını ifade eden Yücel, "Yangın bölgesine yakın yerleşim alanları bulunuyor. Bayırkozağacı Mahallesi'nde vatandaşlarımızı tedbir amaçlı tahliye ettik. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok ama yayılma ihtimali var. Risk almamak için mahalleyi boşalttık." dedi.

        Bölgede ara ara yağmur yağdığını dile getiren Yücel, yangının kısa sürede kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun mücadele yürüttüğünü kaydetti.

        YAĞMUR YANGININ YAYILMA HIZINI AZALTTI

        Yangına yakın bölgedeki vatandaşları, can güvenliği için daha güvenli yere taşıdıklarını anlatan Yücel, şunları söyledi:

        "Elektrik tellerinden şüpheleniliyor ama elimizde somut bir belge yok. Hem Toslak, Emişbeleni bölgesinde hem de Bayırkozağacı bölgesinde orman yangını vardı. Toslak ile Emişbeleni bölgesindeki yangınlar yayılmadan söndürüldü. Buradaki bölgede yangın sürüyor. Yağmurun yağmasıyla biraz kontrol altına alındı. Meteoroloji verilerine göre ilerleyen saatlerde yağmurun etkisini arttırması bekleniyor. İnşallah daha fazla zarar oluşmadan yangın kontrol altına alınacaktır."

        Mahalle sakinlerinden Hasan Ali Soytürk de rüzgar nedeniyle yangının kısa sürede yayıldığını belirtti. Yangının mahalleye yakın olması nedeniyle tüm insanların evlerini boşalttığını aktaran Soytürk, kısa sürede yangının söndürülmesini temenni etti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ