Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ali Babacan kimdir? Siyasetçi Ali Babacan nereli, kaç yaşında?

        Ali Babacan, son günlerde siyaset sahnesindeadını en çok duyduğumuz isimlerin başında geliyor. Ali Babacan'ın yeni parti kuracağı iddialarının ardından son dakika haberi bugün geldi. Ali Babacan, yaptığı yazılı açıklama ile AK Parti kurucu üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. İşte milletvekilliği, bakanlık ve başbakan yardımcılığı gibi pek çok görev üstlenen ve ardından siyasetten uzaklaşan Ali Babacan'ın hayatından detaylar...

        ALİ BABACAN KİMDİR?

        REKLAM

        4 Nisan 1967'de Ankara'da doğdu. Baba adı Hilmi, anne adı Güner'dir.

        İşletmeci ve Endüstri Mühendisi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD'de Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'de İşletme Dalında tamamladı.

        ABD'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı. Ankara'da ticaretle uğraştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu.

        22, 23 ve 24. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütmek üzere Başmüzakere- ci olarak atandı. 60. Hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Hükümette yapılan değişiklik sonrasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 61 ve 62. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

        Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Babacan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ