Altın Küre Yarışı'nı kazanan ilk kadın: Denizdeki en zorlu yolculuğu 234 günde tamamladı
Güney Afrikalı yelkenci Kirsten Neuschäfer, Altın Küre Yarışı'nı (Golden Globe Race) kazanan ilk kadın olmayı başardı. Dünyanın çevresini otomatik pilot kullanmadan dolaşan Neuschäfer, hepsi erkek olan diğer 15 yarışmacıyı geride bıraktı. Yarışmayı 12 sporcu farklı noktalarda tamamlayamadan bırakmak zorunda kalırken Neuschäfer, en yakın rakibine 1 gün süreyle fark attı. Başarılı sporcu, yarışmayı 234 günde tamamladı.
"HAYATTA BİR KEZ YAŞANACAK BİR DENEYİM"
Neuschäfer, yarış sonrası Youtube hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Çok iyi hissediyorum. Hayatta bir kez yaşanacak bir deneyim. Bu denli büyük bir destek beklemiyordum. Yarışı bitireceğim konusunda emindim ancak kazanmak konusunda bir fikrim yoktu. O yüzden gerçekten harika hissediyorum. Kazandığımı anladığım an aklım başımdan gitti. Benimle birlikte yarışmaya devam eden diğer 2 sporcu arkadaşımdan sonra bitişe ulaşacağımı düşünüyordum. Beklemediğim bir sonuç olduğu için bunu idrak etmem zaman alacak"
OKYANUSTA MAHSUR KALAN FİNLANDIYALI RAKİBİNİ KURTARDI
Yarışı kazanmakla kalmayan başarılı sporcu, rakibi Tapio Lehtinen'i kurtarmak için yolundan saptı. Teknesi batan ve 24 saatten fazla bir süre Hint Okyanusu'nda mahsur kalan Finalndıyalı kaptan Lehtinen'e ilk ulaşan ve kurtaran isim de Kirsten Neuschäfer oldu.
5 OKYANUS GEÇTİ
3 mevsimde 5 okyanus geçen Neuschäfer, hepsi erkek olan diğer 15 yarışmacıyı geride bırakarak büyük bir başarıya imza attı.
1988'den önce tasarlanan ve elektronik/teknolojik aletlerin, otomatik pilotun olmadığı teknelerde tek başına yol alınan tarihi yarışma 1968 yılına dayanıyor.
Dünyanın çevresini kesintisiz olarak yelkenliyle dolaşan ilk kişi Sir Robin Knox-Johnston, 1968-69 Sunday Times Altın Küre Yarışı'nı kazanan ilk kişi olmuştu.
*Haberin görselleri DHA tarafından servis edilmiştir.