Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VALİ MASATLI: ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

        Amasya Valisi Mustafa Masatlı, kayıp kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Vali Masatlı, "4 Haziran 2023 Pazar Günü Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD Başkanlığımızın da yaptığı uyarılara paralel olarak ilimiz genelinde yaşanan ve yer yer metrekarede 40 kilogramı aşan yoğun yağışlar sonucu, merkeze bağlı Kızıl Kışlacık köyümüzde, piknik için bulunan Murat Ekşi, Zilal Şahin ve eşi Serkan Şahin araçlarıyla birlikte sel sularına kapılmış. Serkan Şahin selden kendi imkânlarıyla kurtulmuştur. Yapılan ihbar üzerine bölgeye AFAD, Jandarma, İl Özel İdaresi ve DSİ ekipleri sevk edilmiş olup, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden çalışmalardan bir sonuç alınamamış, yoğun hava muhalefeti nedeniyle çalışmalara ara verilmiştir. Sabahın erken saatlerinde ki bizzat şahsımın nezaretinde içerisinde Samsun İl Jandarma Komutanlığı Su Altı Arama ve Kurtarma ekiplerinin de yer aldığı AFAD, Jandarma, İl Özel İdaresi ve DSİ ekiplerince çalışmalara tekrar başlanmış ve bu çalışmalar sonucu Murat Ekşi'nin cansız bedenine ulaşıldı. Zilal Şahin'i bulmak için ekiplerimizin yoğun arama çalışmaları sürdürüyor" dedi.

        `AMASYATAŞOVA YÖNÜNDE ULAŞIMDA SORUN YOK´

        Sel nedeni ile dün kapanan AmasyaTaşova kara yolunun tek şerit olarak trafiğe açıldığını belirten Vali Masatlı, "Yağışlar sonucu oluşan sel sebebiyle dün akşam saatlerinde trafiğe kapanan AmasyaTaşova kara yolu, 2 saatlik çalışmanın ardından dün akşam saat 21.45 itibarıyla tek şerit olarak trafiğe açıldı. Yolun tamamının trafiğe açılması için Karayolları Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve DSİ ekiplerinin ortak çalışmaları devam ediyor. Şu an için AmasyaTaşova yönünde kara yolu ulaşımında herhangi bir sorun bulunmamaktır" ifadelerini kullandı. (DHA)

        Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA)-DHA-Genel Türkiye-Amasya / Merkez Şerife Serap KARA

        2023-06-05 16:22:52

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler