Ambalaj sektöründen İzmir’e 300 milyon liralık yatırım
FİTPAK Ambalaj ve Kimya Sanayi, Manisa OSB'den sonra 2'nci tesisini Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde 300 milyon liralık yatırımla kuracağını duyurdu. Şirket, 250 kişinin istihdam edilmesi planlanan fabrikasını 2022 yılının son çeyreğinde devreye alacağını bildirdi. Yeni tesisiyle üretim kapasitesini 3 katına çıkarmayı hedefleyen şirketin ihracat hedefi ise 100 milyon Euro olarak açıklandı.
ABONE OLFİTPAK Ambalaj ve Kimya Sanayi, Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yapacağı 300 milyon Liralık yatırımla kapasitesini 54 bin tona çıkarmayı hedefliyor.
2022 yılının son çeyreğinde açılacak olan tesisle ilgili açıklamada bulunan FİTPAK Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait TÜREK, “FİTPAK Ambalaj ve Kimya Sanayi, 2012 yılında kuruldu. 10 bin metrekarelik üretim tesisine sahip olan FİTPAK, et, balık, süt ürünleri gibi raf ömürleri kısa ürünler ile kurutulmuş, toz ve salamuralı ürünler için bariyer özellikli ambalajlar üretiyor. 10 bin metrekarelik üretim alanında, 150 personeli ile faaliyet gösteren şirketimiz, ileri teknolojiyle yüksek bariyer özellikli filmlerin üretimini gerçekleştiriyor. Mevcut tesiste yıllık 18 bin ton ürün kapasitesiyle çalışıyoruz. Yapacağımız yeni yatırımla bu rakam 54 bin tona çıkacak” dedi.