Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ambulansın geçebilmesi için otomobili elleriyle kaldırdılar!

        Taksim'deki binanın yıkılıp yeniden yapılması nedeniyle 2013 yılı Ekim ayından bu yana Gaziosmanpaşa'da hizmet veren Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde saat 17:10 sıralarında yangın çıkmiş, alevler kısa sürede tüm çatıyı ve dış cepheyi sararken, gökyüzünü koyu bir duman kaplanmıştı.

        Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın çıktı. Can kaybının yaşanmadığı yangında hastalar tahliye edildi. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

        OTOMOBİLİ ELLERİYLE KALDIRDILAR

        Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çıkan yangında cadde üzerine park halinde olan otomobiller itfaiye ve sağlık ekiplerine zorluk çıkardı.

        REKLAM

        Park halindeki bir otomobil nedeniyle bir ambulans hastane önüne gelemeyince duruma vatandaşlar ve polis ekipleri müdahale etti. Vatandaşlar ve ekipler ambulans ve itfaiyenin geçişini kolaylaştırmak için otomobili elleriyle kaldırarak kaldırıma koydu.

        İTFAİYE ERLERİ DUMANDAN ETKİLENDİ

        Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri de dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen itfaiye ekiplerini, meslektaşları ilk müdahaleyi yaptı. Sağlık ekiplerinin getirdiği sedyeye konan itfaiyeci ambulans taşınarak burada müdahaleye devam edildi. Hastanede yatan hastaların tahliyesi de yine başta itfaiye ekipleri ile sağlık ekipleri tarafından taşındı.

        YANGIN SIRASINDA BİR KADININ CENAZESİ ÇIKARILDI

        Yangın sırasında bir kadının cenazesi sedye ile dışarıya çıkarıldı. Hastane bahçesinde sedye üzerinde bekletilen cenazenin yanına gelen bir kişi gözyaşlarına boğuldu. Annesinin öldüğü öğrenen kişiyi sağlık personeli sakinleştirmeye çalıştı. Yaşlı kadının diyabet hastası olduğu ve ölümünün yangınla ilgisinin bulunmadığı kaydedildi.

        REKLAM

        BİNALİ YILDIRIM'IN AÇIKLAMASI

        Yangına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım, "Şu an itibariyle durum 32 yoğun bakım hastası başka hastanelere nakledildi. Diğer hastaların nakli de yapılıyor. Olayda herhangi bir etkilenen söz konusu değil. Olay yerine 70 adet ambulans hemen yangın sonrası sevk edilmiş. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangının nedeni kontrol altına tamamen altına alındıktan sonra incelenecek. İhmal kusur varsa gereği yapılacak" ifadesini kullanmıştı.

        CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangının ardından olay yerine geldi. Kendisi doktor olan Kaftancıoğlu, hastaneden çıkarılan hastalara sağlık ekipleri ile birlikte müdahale etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ