Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Ankara'da "Nobel Yolunda A Level" etkinliği

        Ana dili İngilizce olmayan öğrencilerin dünyadaki birçok üniversiteden kabul alabilmesine imkan tanıyan "A Level" dil eğitimine ilişkin etkinlik bu yıl "Nobel Yolunda A Level" temasıyla Ankara'da düzenlendi.

        AA'nın haberine göre; Beştepe Okulları'nın Çayyolu'ndaki yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinliğe İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, okulun kurucusu Gökhan Ünlüer ile çok sayıda yabancı davetli, öğrenci ve veliler katıldı.

        İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Chilcott, A Level programının uluslararası geçerliliği en yaygın sınavlardan biri olduğunu kaydetti. Chilcott, bu müfredatla öğrencilerin bilimsel konulara daha fazla eğildiğini belirtti.

        REKLAM

        Chilcott, A Level'in dünya çapında daha iyi akademik çalışma imkanı sağladığını belirterek, "Bu sınav, uluslararası lisans programlarına kabul için kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca A Level, akademik camia ve dünyanın önde gelen üniversiteleri tarafından da tercih edilmektedir." diye konuştu.

        Kendisinin de yıllar önce A Level sınavını geçtiğini söyleyen Büyükelçi Chilcott, birçok öğrencinin A Level ile İngiltere'de okuma imkanına sahip olacağını ve bunun iki ülke arasında manevi bir köprü kuracağını sözlerine ekledi.

        Okul kurucusu Ünlüer de gençleri, küresel problem çözücü kişiler olarak yetiştirmek istediklerini kaydetti.

        Konuşmaların ardından A Level ve Uluslararası Genel Orta Öğretim Sertifikası (IGCSE) sınavını başarıyla tamamlayan öğrencilere, sertifikaları verildi.

        A LEVEL

        İngiliz eğitim sisteminde lise seviyesinde, üniversiteye hazırlanan öğrencilere sunulan müfredat A Level olarak adlandırılıyor. Öğrenciler, iki yıllık eğitimin ardından aldıkları derslerle ilişkili bölümleri sunan üniversitelere doğrudan geçiş yapabiliyor.

        Dünyada uluslararası geçerliliğe sahip en önemli sertifikalardan biri olan A Level sertifikası, dünyanın önde gelen üniversiteleri tarafından kabul ediliyor. Türkiye'deki bazı liseler de A Level eğitimi verirken, A Level diploma programına katılan öğrenciler, MEB müfredatına ek olarak A Level dersleri alıyor.

        Ana dili İngilizce olmayan öğrenciler, A Level eğitimi sonrasında yapılan sınavlara giriyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ