Antalya Havalimanı yeni terminal binaları açılıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya Havalimanı yeni terminal binalarının açılışının yarın (cumartesi) Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirileceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, dış hatlar terminalini 224 bin metrekareye, iç hatlar terminalini ise 75 bin metrekareye çıkardıklarını ifade ederek, "Havalimanımızın yıllık yolcu kapasitesini 82 milyona yükseltiyoruz. 90 milyon yolcu kapasiteli İstanbul Havalimanı'ndan sonra yolcu kapasitesi en yüksek 2. havalimanı olacak" dedi
ABONE OLUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilecek olan Antalya Havalimanı yeni terminal binaları hakkında açıklamada bulundu. Bakan Uraloğlu, “Yarın, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Antalya Havalimanı’mızın yeni terminal binalarının açılışını gerçekleştirerek, ülkemizin hem havacılık hem de turizm alanındaki önemli projelerinden birini daha milletimizin hizmetine sunmanın gururunu yaşayacağız. Tarihin izlerinin ve mavinin her tonunun birleştiği, portakal kokularının yükseldiği Antalya’mızda daha fazla hayale yer açacağız” ifadelerini kullandı.
Bakan Uraloğlu, bugünün dünyasında ulaşımın, sadece bir yerden bir yere gitmek olmadığını, aynı zamanda zamanı en verimli şekilde kullanmak anlamına geldiğini vurguladı. Uraloğlu, modern toplumların, hayatlarını hız odaklı bir yaklaşımla düzenlerken, havayolu ulaşımının da bu talebi karşılayan en güçlü araçlardan biri haline geldiğini anlattı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 2002’den beri sürdürdükleri sivil havacılık politikalarıyla sektörü özel işletmelere açarak rekabeti teşvik ettiklerini ve havacılıkta hızlı bir büyüme dönemi başlattıklarını söyleyen Uraloğlu, “Ülkemizi 23 yılda dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerinden biri haline getirdik. Ama elbette bugünlere kolay gelmedik. Bakın, sivil havacılık faaliyetlerimizin tarihi 20 Mayıs 1933’e uzanıyor. 4 uçaklı ilk filomuz Türk Hava Postaları adı altında faaliyete başladı. İlk uçuşunu 1933’te yaparak kanatlarını çırpmaya başlayan Türk Hava Postaları, bugün Türk Hava Yolları adıyla neredeyse tüm dünyayı kanatları altına almış bulunuyor.” diye konuştu.