Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AÖL sınav giriş yerleri açıklanıyor mu? 2. dönem AÖL sınavı ne zaman yapılacak?

        AÖL sınav giriş yerleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Açık Lisesi (AÖL) öğrencileri sınav için hazırlıklarına devam ederken bir yandan da MEB'den gelecek açıklamayı bekliyorlar. AÖL sınav giriş yerleri için açıklama geldi mi?

        AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        AÖL sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. Daha önceden 17-18 Mart'ta uygulanması planlanan AÖL 2. dönem sınavının Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Baskı Ünitesinde meydana gelen teknik arıza sebebiyle31 Mart - 01 Nisan 2018tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

        REKLAM

        Öğrenciler sınavın ertlenemesi ile birlikte sınava girecekleri yer bilgisini merak etmeye başladı. MEB tarafından AÖL sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. Açıklanacağı tarih ile ilgili de bir bilgi bulunmuyor. Fakat geçtiğimiz sınavlara baktığımızda AÖL sınav giriş yerlerinin, sınavdan bir önceki hafta açıklandığı görülüyor.

        1.Oturum 31 Mart 2018 9.30
        2.Oturum 31 Mart 2018 14.00
        3.Oturum 01 Nisan 2018 15.00

        Buna göre AÖL 2. dönem sınav giriş yerlerinin 26-30 Mart tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

        Sınav günü yanıma hangi belgeleri almalıyım?

        Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır. Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.

        NOT: Size verilen cevap kâğıdının adınıza düzenlenmiş olmasına dikkat ediniz.

        AÖL MOBİL UYGULAMASI YAYINA GİRDİ

        Açık Öğretim Liseleri Mobil Uygulaması, uygulama marketlerdeki yerini aldı. Öğrencilerimiz Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sisteminde yaptıkları tüm işlemleri mobil uygulama üzerinde de yapabileceklerdir. Mobil Uygulama ile

        REKLAM

        - Gönderilen mesajları takip edebilecek,

        - Dönem Bilgilerini görebilecek,

        - Ders ve Kredi Bilgilerini öğrenebilecek,

        - Ders Seçim İşlemlerini yapabilecek,

        - Sınav Sonuçlarını öğrenebileceksiniz.

        Ayrıca uygulamada Açık Öğretim Liselerine ait kayıt, kayıt yenileme, ders seçme ve sınav tarihlerinin yer aldığı bir de takvim bulunmaktadır.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ