Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Asgari ücrete ara zam geldi mi? Asgari ücret zammı toplantısı bugün! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması... Temmuz 2022 Asgari ücrete ek zam geldi mi? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Asgari ücrete ara zam son dakika: Kamuoyunda uzun bir süredir beklenen asgari ücret zammı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası açıklama geldi. Erdoğan, asgari ücret zammı ile ilgili çalışmaların başlayacağını belirtti. Böylelikle, "Asgari ücrete zam gelecek mi?" sorusu da yanıt buldu. Peki, 2022 asgari ücrete ara zam ne kadar olacak? İşte, asgari ücret zammı ile ilgili son detaylar...

        2

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

        Kabine Toplantısı sonrasında asgari ücret ile ilgili de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

        "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedik. Bakanlığımız özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek yöntem geliştirecektir. Yapılan artışın isdihdamda olumsuz etkiye yol açmasına meydan verilmeyecektir. En kısa sürede bu konuda müjdeli haberi işçi ve emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz."

        3

        Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla yarın (29 Haziran 2022 Çarşamba) toplanacak.

        4

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ'i ve işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu (TİSK) 29 Haziran Çarşamba günü toplantıya davet etti.

        5

        İşçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan komisyon, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artış için toplanacak.

        6

        MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 4 BİN 253 LİRA

        2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50'lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti.

        7

        Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 5 bin 879 lira 70 kuruş düzeyinde. Bunun 5 bin 4 lirasını brüt asgari ücret, 775 lira 62 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 100 lira 8 kuruşunu ise işveren işsizlik sigorta fonu kalemi oluşturuyor.

        8

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÇALIŞMAYI HAFTA SONUNA VARMADAN BİTİRECEKLER

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim" bilgisini paylaşarak, "Çalışma Bakanım, Asgari Ücret Tespit Komisyonuyla bir araya gelecekler ve bu çalışmayı da bu hafta sonuna varmadan inşallah bitirecekler." ifadelerini kullanmıştı.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ