Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin SON DAKİKA: Ünlü müzisyen Asım Ekren hayatını kaybetti! Asım Ekren kimdir? - Magazin Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türkiye'nin en ünlü bateristlerinden olan Asım Ekren'den acı haber geldi. Bir dönem 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal ile evlilik yaşayan Ekren'in hayatını kaybettiği öğrenildi.

        'Milli damat' olarak anılan Ekren, 2011 yılında lenf kanserine yakalanmıştı. Kıbrıs'ta yaşayan usta müzisyen, bir süredir tedavisi için İstanbul'da bulunuyordu. Ekren'in vefatı sevenlerini yasa boğdu.

        AJDA PEKKAN: ÇOK ÜZGÜNÜM

        Yakın arkadaşının vefatı ile sarsılan Ajda Pekkan, "Canım arkadaşım, kıymetlimiz, müzik dünyasında önemli yeri olan değerli müzisyen dostumuz Asım Ekren'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum... Seni hep gülen yüzünle hatırlayacağız. Çok ama çok üzgünüm... Nurlar içinde uyu" açıklamasını yaptı.

        https://www.instagram.com/p/COIQvktr-Cz/

        ŞEHRAZAT: AİLESİNE SABIR DİLİYORUM

        Sanatçı Şehrazat ise Twitter hesabından yayınladığı gönderide, "Uzun yıllardır görüşemedik ama değişen bir şey yok Asım'cığım... Çok yıllı arkadaşım... Mekanın cennet olsun, nurlarda yat canım benim. Ailesine baş sağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

        https://twitter.com/sehrazatmusic/status/1386636018124791808

        ASIM EKREN HAKKINDA

        1951 yılında Adapazarı'nda doğdu. 1960'lı yıllarda Haramiler grubunda bateristlik yaptı.

        Asım Ekren, İstanbul Gelişim Orkestrası'nda Garo Mafyan, Attilla Özdemiroğlu, Uğur Başar, Selçuk Başar ile birlikte çalışmıştı. 1990'lı yıllarda Kültür Bakanlığı'nın 'Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu'nda pek çok müzisyen ile birlikte müzik çalışmalarıma devam etmişti.

        1987 yılında Güngör Bayrak ile baş rolünü paylaştığı 'Bomba' isimli filmde silah kaçakçılığına bulaşan bir müzisyeni canlandırdı.

        2009 yılında Cengiz Özdemir ve bas gitarist Eylem Pelit ile birlikte modernize edilmiş Türk Halk Müziği ezgilerini enstrümantal olarak yorumladığı 'Folkestra' isimli bir grup kurmuştu.

        5 KEZ EVLENDİ

        Asım Ekren, ilk evliliğini Selçuk Başar'ın kız kardeşi Asuman Başar'la yapmıştı. Çiftin bu evliliğinden dünyaya gelen Binnaz ve Mert adında iki çocuğu var. Ardından Ekren, Mari Güngörmez ile nikah masasına oturmuştu.

        22 Temmuz 1985 tarihinde Başbakan Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal'la evlenen Asım Ekren, 1990 tarihinde boşanmıştı. İkilinin bu birlikteliğinden Yağız ve Halil Uğur adında iki oğlu bulunuyor.

        Ekren, 12 Mart 1990 tarihinde eski nişanlısı Selma Güneri ile evlenip, 1992 yılında boşanmıştı. İkili, tekrar aynı yıl nikah masasına oturmuş ancak 1994'de yine yollarını ayırmıştı.

        Ünlü baterist, son olarak 1997 yılında Semra Ekren ile dünyaevine girmişti. Çiftin nikah şahitliğini ise Muazzez Abacı yapmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ