Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avusturya'da 18 yaş üstüne zorunlu aşıya ilk onay
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Avusturya Parlamentosu'nun alt kanadı Ulusal Konsey, koronavirüs aşısını zorunlu kılan yasa tasarısını ilk onay verildi. Yasa federal parlamentodan geçerse şubat ayından itibaren 18 yaşındaki herkes için koronavirüs aşısının zorunlu hale getirilecek.

        Avusturya Parlamentosu'nun alt kanadı, Avrupa'da bir ilki gerçekleştirerek, 1 Şubat'tan itibaren 18 yaş üstündeki herkes için zorunlu aşı gerektiren yasayı onayladı.

        Zorunlu aşı yasası, 18 yaşından büyük herkes için geçerli olacak. Tıbbi gerekçelerle aşı yaptıramayanlar, hamile kadınlar ve geçmiş 6 ayda koronavirüse yakalananlar muaf tutulacak.

        3 BİN 600 EURO'YA KADAR CEZA

        1 Şubat'ta yürürlüğe girecek yasa kapsamında yetkililer 15 Mart'a kadar kontrol yapmayacak. Ancak daha sonra yapılan kontrollerde aşılanmamış kişiler yaklaşık 600 euro ile 3 bine 600 euro arasında para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

        REKLAM

        İlerleyen günlerde aşılama oranı halen yeterli olmazsa, yetkililerin 3 bin 600 Euro'ya kadar

        ceza verebileceği belirtildi.

        Zorunlu aşı uygulamasının Ocak 2024'e kadar devam etmesi planlanıyor.

        Sağlık Bakanı Wolfgang Mueckstein, "Tüm uzmanlar önümüzdeki sonbahara kadar toplumda yüksek bir bağışıklığa ulaşılacağını düşünüyor. Zorunlu aşı uygulamasıyla aşılama oranlarında önemli oranda bir artış göreceğiz" dedi.

        Ülkede şu an nüfusun yüzde 71.8'i aşılanmış durumda.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ