Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aybar Kar Fırtınası geldi, İstanbul beyaza büründü! İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul’da beklenen kar yağışı sabah saatlerinde başladı. Anadolu yakasında yüksek kesimlerinde etkili olan yağış Çamlıca Tepesi'ni de beyaza bürüdü.

         Beklenen kar yağışı geldi! İşte tahminler
        Beklenen kar yağışı geldi! İşte tahminler Haberi Görüntüle

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı. Anadolu Yakası'nda yüksek kesimlerinin yanı sıra kent merkezinde de kar yağışı etkisini gösteriyor. Yağış nedeniyle Çamlıca Tepesi ve binaların çatıları, yollar beyaza büründü. Çamlıca tepesinden boğaz yönüne yoğun sisin olduğu görüldü.

        ARNAVUTKÖY'DE İETT OTOBÜSLERİ YOLDA KALDI

        Arnavutköy'de yoğun kar yağışı nedeniyle İETT otobüsleri yolda kaldı.

        REKLAM

        İstanbul Arnavutköy'de sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle İETT otobüslerinin yolda kaldığı görüldü. O anları cep telefonu ile görüntüleyen bir vatandaş, kar lastiği olmaması nedeniyle otobüslerin yolda kaldığını iddia etti.

        AVCILAR’DA YOLLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ

        Avcılar’da lapa lapa yağan kar yağışı yolları beyaza bürüdü. Sürücüler zor anlar yaşarken, park halindeki araçların da üzerleri karla kaplandığı görüldü.

         İstanbul için o araçlara kontrollü geçiş!
        İstanbul için o araçlara kontrollü geçiş! Haberi Görüntüle

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan yoğun kar yağışı uyarısının ardından İstanbul’da kar yağışı etkili olmaya başladı. Avcılar’da lapa lapa yağan kar yağışı yolları beyaza bürüdü. Sabah işe gitmeye çalışan sürücüler zor anlar yaşadı. Park halindeki araçların üzerleri karla kaplandığı görüldü.

        REKLAM

        TAKSİM VE ŞİŞLİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

        İstanbul'da beklenen karın etkisini artırmasıyla Taksim ve Şişli beyaza büründü.

        İstanbul'da günlerdir yapılan uyarıların ardından dün aralıklarla etkili olan kar yağışı bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini iyice artırdı. Sabah işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar karla karşılaştı. Taksim'de de aynı manzara vardı. Taksim Meydanı karın etkisiyle beyaza büründü.

        Şişli’de yollar ve üst geçit karla kaplandı. Karla kaplanan yolda araçlar zor anlar yaşadı. Sabah işlerine gitmeye çalışan vatandaşların ise yağışa karşı hazırlıklı oldukları görüldü.

        İMAMOĞLU: VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı hakkında açıklama yaptı. İmamoğlu şunları söyledi:

        REKLAM

        "40-70 km arasında bir rüzgar bekleniyor. Birkaç gün yoğun geçecek. Yoğun kar yağışı ve bu soğuk havanın 4 gün boyunca pazartesi gününe kadar etkili olması bekleniyor. Pazartesine kadar sürecek bu yoğunluklu soğuk hava ve kar yağışıyla beraber bazı ilçelerimizde daha fazla olmak üzere kar kalınlığının yüksek olacağı bildirildi. Şu ana kadar kuzeyde kalan ilçelerimizde 20 cm kar kalınlığı söz konusu.

        Büyükşehir birimleri alarm durumunda ve çalışmalarını sürdürüyor. Trafik yoğunluğunun da sabah saatlerinde yüzde 35'ler çıktığını gördük. Şu an yüzde 20'ler seviyesinde. Vatandaşlarımızın bizimle uyumlu bir biçimde sürece dahil olmadığında karla mücadelenin başarı şansının olmadığını söylemiştim. Vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

        İBB olarak AKOM'da çalışmaları sürdürüyoruz. 2 bin iş makine süreci destekliyor. Emekçi kardeşlerime de teşekkürlerimi iletiyorum. Son 24 saatte 6 bin tonun üzerinde tuz kullanıldı. Karayolları ekiplerinin, İCA'nın da tuzlama işlemini de takip ediyoruz.

        Kar kalınlığı kuzeyde ve batıda daha etkili. Arnavutköy'de 20 cm, Kavacık'ta 15 cm kalınlığa ulaşmış durumda. İstanbul Havalimanı'nda 4-5 cm kalınlık görülmüş. İstanbul Havalimanı'nda da değerli bir çalışma yürütülüyor. Kusursuz bir süreci havalimanlarında da yaşayacağımızı görüyorum.

        İl genelinde 20-40 santimlik bir kar beklendiğini belirtmeliyim. 40 noktada şu ana kadar 75 bin kumanya dağıtımı yapılıyor. İçinde çorbası, keki, meyve suyu bulunuyor. Mahmutbey ve Hadımköy'de ayrıca tuvaletlerimiz vatandaşlara hizmet verecekler."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ