Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bademcik şişmesine ne iyi gelir? Evde doğal bitkisel tedavi yöntemleri

        Bademciklerin şişmesipek çok insanda küçük yaştan itibaren bir türlü kurtulamadığı kronik bir durum haline dönmüştür. Özelliklede,sonucunun bademciklerin alınmasına kadar giden bu hastalığı, belirli tedavi seanslarıyla yavaş yavaş yok edebilirsiniz.

        Öyle ki, mevsimsel değişimler, hava değişikliği ve yaz ile kış aylarında rutine binmiş terleme ile üşüme aşamalarından dolayı şişmek durumunda kalan bademcikler, bitkisel ve alternatif tıp yöntemiyle eski sağlıklarına kavuşabilirler.

        REKLAM

        Bademcik şişmesine ne iyi gelirkonusu aslına bakacak olursak çok detaylı ve her kafadan bir sesin çıkmasına müsait bir yapıya sahiptir. Nitekim özellikle de çocuklarda daha fazla rastlamış olduğumuz bademcik iltihaplanmalarında antibiyotik ve iğne tedavisinden önce, kendi çabalarınızla da tedavi etmeniz gerekebilir. Bu gibi durumlarda ise aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

        Bademcik Şişmesine İyi Gelen Bitkisel Çözümler

        • Bir bardak sıkılmış limonu sıcak bir su ile karıştırıp biraz da demledikten sonra, düzenli olarak tüketmeniz, sizlerin bademcikleriniz de bulunan iltihaplanma durumlarını ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.
        • Günde en az 3 ya da 4 defa tuzlu su ile gargara yaptığınız takdirdede,bademciklerde ki şişmenin önüne geçebilirsiniz.
        • Gece yatmadan önce özellikle de bal ile karışım yaparak içeceğiniz bir bardak süt sayesinde boğaz ve bademcik çevrenizde ki bakteri oluşumunun rahatlıkla önüne geçebilirsiniz.
        • Tarçın Çayı’nın pek çok lokman hekim tarafından bademcik iltihaplanmalarına oldukça iyi geldiği söylenmektedir. Nitekimbademcik şişmesine ne iyi gelirsorusuna cevap aramak isteyenler, en yakınlarında bulunan aktarlara da danışabilirler.

        Tüm bunların dışında sarımsak,bitki çaylarıve dengeli beslenme sayesinde de olası bir bademcik iltihaplanmasını engelleyebilirsiniz. Özelliklede,kış ayları için evinizden bir türlü atamadığınız edepsiz misafir gibi bir etkisi olan bademcik şişmelerini, kendinize iyi baktığınız takdirde rahatça yok edebilirsiniz.

        Düzenli Bir Hayat Şart

        Bademcikrahatsızlıkları ve pek çok sıkıntılı enfeksiyon süreçlerini yukarıda ki yöntemlerle atlatabilirsiniz. Zira kimi zaman bu yöntemlerde bir yerden sonra tıkanıklık gösterecektir. Bunun için de bu aşamaları uyguladığınız anlarda, kendinize olabildiğince özen göstermeye çalışın. Şunu unutmayın ki, kişi kendisine iyi baktığı takdirde sağlıklı bir hayat elde edebilecektir.

        Haberi Hazırlayan: Fatma Isaoğlu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ