Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadri KAYAHüsnü EVREN/ AYVALIK (Balıkesir), (DHA)İZMİR´den farklı illerdeki kişileri arayarak, Balıkesir´in Ayvalık ilçesinde altın bulduklarını ve ucuza vereceklerini öne sürerek dolandırıcılık yapan 6 kişi yakalandı. Dolandırıcıların, önce gerçek altın vererek inandırdıkları kişileri daha sonra da sahte altın vererek kandırdıkları belirlendi.

        İzmir´den H.B.A., B.K., C.B., M.İ., K.İ. ve A.G., tarlada gömü bulduklarını öne sürüp, gömüdeki altınları ucuza verecekleri vaadiyle telefon ile farklı illerden kişileri arayarak, Ayvalık´a çağırdı. Antalya´dan gelen E.F. ile bulaşan dolandırıcılar, numune olarak E.F.´ye 3 altın verip, bozdurmasını söylediler. Dolandırıcılara inanan E.F., 50 bin TL vererek 300 adet sahte sikke altını aldı. Antalya´ya gittikten sonra altınların sahte olduğunu anlayan E.F., durumu Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Polisin yaptığı çalışmayla şüphelilerin H.B.A., B.K., C.B., M.İ., K.İ ve A.G. olduğu tespit edildi.

        Şüpheliler, bu kez de Bilecik´ten Ayvalık´a gelen M.K.'yi dolandırmak üzereyken polisin operasyonuyla, bin 650 sahte altın ve 3 gerçek altın ile yakalandı.

        Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.  DHA-Güvenlik Türkiye-Balıkesir / Ayvalık Kadri KAYA-Hüsnü EVREN

        2021-01-12 21:03:00

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler