Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig İstanbulspor Bandırmaspor: 1 - İstanbulspor: 2 | MAÇ SONUCU - İstanbulspor Haberleri

        Süper Lig'e çıkacak son ekip belli oldu. İstanbulspor, İbrahim Yılmaz'ın biri penaltıdan iki golüyle Bandırmaspor'u 2-1 mağlup etti ve 2004-2005'ten beri uzak kaldığı Süper Lig'e geri döndü.

        34. dakikada soldan açılan ortaya altıpas üzerinde rakibinden önce kafasıyla şık bir vuruş yapan İbrahim Yılmaz, İstanbulspor'u 1-0 öne geçirdi.

        MAÇIN DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        İlk yarının sonlarına gelindiğinde serbest vuruş kullanan Bandırmaspor'da bir futbolcu yerde kaldı ve hakem Halil Umut Meler VAR incelemesinin ardından beyaz noktayı gösterdi. Bandırmaspor'da topun başına geçen Kenny sol köşeye yaptığı vuruşla skora dengeyi getirdi.

        REKLAM

        Mücadelenin 45+8. dakikasında bu kez İstanbulspor penaltı bekledi. Halil Umut Meler, VAR incelemesinin ardından bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. İstanbulspor'da İbrahim Yılmaz da hata yapmadı ve skoru 2-1'e getirdi.

        İlk yarıda başka gol olmadı.

        Mücadelenin 66. dakikasında Bandırmaspor, Alpay ile skora dengeyi getirdi ancak Halil Umut Meler'e VAR'dan uyarı geldi. Meler pozisyonu izledikten sonra gol öncesinde faul olduğu gerekçesiyle golü iptal etti: 2-1.

        Kalan dakikalarda gol olmadı ve İstanbulspor, Ümraniyespor ile Ankaragücü'nden sonra Süper Lig'e yükselen son takım oldu.

        2005'TEN SONRA GERİ DÖNDÜ

        Ligin normal sezonunu 4. sırada tamamlayan İstanbulspor, yarı finalde Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile final için karşı karşıya geldi. Deplasmandaki karşılaşmayı 4-2 kazanan İstanbulspor, evindeki ikinci maçta rakibine 1-0 yenilmesine rağmen adını finale yazdırdı. Bandırmaspor'u 2-1'le geçen sarı-siyahlılar yaklaşık 17 yıldır uzak kaldığı Süper Lig'e geri döndü.

        Süper Lig'de son olarak 2004-2005'te yer alan İstanbulspor, 23 sezon mücadele ettiği ligde 756 maça 237 galibiyet, 229 beraberlik ve 290 yenilgi yaşadı.

        2004-2005 sezonunda 17. sırada yer alarak Süper Lig'den düşen İstanbulspor, TFF 3. Lig'e kadar geriledi. 5 sezon TFF 3. Lig'de mücadele eden İstanbulspor, 2017-2018'de Spor Toto 1. Lig'e kadar yükseldi.

        MAÇIN DAKİKALARI

        16. dakikada İstanbulspor gole yaklaştı. Ceza sahasında kaleye sırtı dönük topla buluşan İbrahim Yılmaz, geriye pas çıkardı. Eduart'ın sert vuruşunu kaleci Gökhan Değirmenci topu kornere tokatladı.

        34. dakikada İstanbulspor öne geçti: Korner çizgisinde topu tutan Valon Ethemi, ortasını yaptı. İbrahim Yılmaz'ın kafa vuruşuyla top filelerle buluştu: 0-1.

        44. dakikada serbest vuruş kullanan Kerim Avcı, topu ceza sahasına gönderdi. Kale alanı önünde topa yükselen Oğuzhan Berber ve Lokman Gör ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem Halil Umut Meler, VAR odasının uyarısı üzerine saha kenarında incelemede bulundu. Hakem Meler, Lokman Gör'ün yerde kaldığı pozisyonla ilgili penaltı kararı verdi.

        45+3'üncü dakikada penaltıda topun başına geçen Keny, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1

        45+8 dakikada Melih Kabasakal serbest vuruşla topu ceza sahasına gönderdi. Bu esnada rakibinin müdahalesiyle İstanbulspor'da Emrecan Uzunhan yerde kaldı. Kale vuruşunun ardından yapılan itirazları değerlendiren hakem Halil Umut Meler, VAR incelemesinin ardından penaltı noktasını gösterdi.

        45+9 dakikada penaltı atışını kullanan İbrahim Yılmaz, topu filelerle buluşturdu: 1-2

        Karşılaşmanın ilk yarısı İstanbulspor'un 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

        66. dakikada Beykar Şimşek ceza sahasına gönderilen topu Alpay Koldaş'a indirdi. Koldaş, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Gol öncesi Beykan Şimşek'in, Eduart'ı düşürdüğü pozisyon için hakem Meler VAR incelemesinde bulundu. Hakem Meler, Alpay Koldaş'ın golünü iptal etti.

        Bu sonuçla, Royal Hastanesi Bandırmaspor'u 2-1 yenen İstanbulspor, Spor Toto Süper Lig'e yükselen taraf oldu.

        Stat: Kocaeli

        Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, İbrahim Çağlar Uyarcan

        Royal Hastanesi Bandırmaspor: Gökhan Değirmenci, Lokman Gör, Alpay Koldaş, Mulumba, Kerim Avcı (Dk. 75 Akabueze), Keny, Okan Alkan, Mehmet Özcan, Landel (Dk. 57 Osmajic), Caner Cavlan, Levent Ayçiçek (Dk.56 Beykan Şimşek)

        İstanbulspor: Muhammed Alperen Uysal, Tuncer Duhan Aksu, Mehmet Yeşil, İbrahim Yılmaz (Dk. 80 Emir Kaan Gültekin), Eduart (Dk.81 Muammer Sarıkaya), Oğuzhan Berber, Emrecan Uzunhan, Ferhat Yazgan, Valon (Dk. 72 Kağan Miray Bağış), Melih Kabasakal, Jetmir (Dk. 90 Inainfe)

        Gol: Dk. 34 İbrahim Yılmaz, Dk. 45+9 (Penaltıdan) İbrahim Yılmaz (İstanbulspor), Dk. 45+3 (Penaltıdan) Keny (Royal Hastanesi Bandırmaspor)

        Sarı Kart: Dk. 37 Landel, Dk. 45+3 Lokman Gör, Dk. 48 Keny, Dk. 68 Beykan Şimşek, Dk. 73 Caner Cavlun (Royal Hastanesi Bandırmaspor) Dk. 45+2 Oğuzhan Berber, Dk.46 Eduart, Dk. 56 Melih Kabasakal (İstanbulspor)

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ