Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Youtuber Barış Özcan kimdir? Barış Özcan ile YouTube sohbeti

        Popüler vlogger ile içeriklerini ve kendi hayatını konuştuk... HT Cumartesi'nden Selim Delikara'nın haberi...

        Şu an yaklaşık 890 bin aboneniz var. 2 sene gibi kısa sayılabilecek bir sürede böylesine bir ilgi tahmin ediyor muydunuz?

        Sürekli bir şeyler okuyor, izliyor ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Yaşam felsefeme göre öğrenmenin en iyi yolu bildiklerini başkalarıyla paylaşmaktır. Kanalı açtığımda hedefim bin abone idi, şu an çok ötesindeyim. Önemli olan hızlı ya da yavaş değil, istikrarlı olmak.

        Diğer kanallardan farkınız tam olarak nedir?

        Aslında herkesin bildiği şeyleri anlatıyorum. Bu bakımdan bir farklılık var diyemeyiz. Fakat ele açış biçimi, bakış açısı ve yaklaşım tarzları farklı.

        REKLAM

        Geçen yıl Türkiye’nin Youtube barış elçisi seçildiniz. Bu nasıl bir his?

        Çok heyecan verici. Seçilmişlik duygusu insanda bir yandan gurur diğer yandan omuzlarına sorumluluk yükü bindiriyor. Sonuçta 80 milyonluk bir ülkeden sadece bir kişi, dünyadan ise toplam 12 kişi seçiliyor. Bu proje kapsamında Londra’da bir etkinlikte konuşmacı oldum. Sonrasında bunu Türkiye’de ‘Sen Kimsin’ adlı bir kampanyaya dönüştürdük. New York’ta Youtube stüdyosunun desteğiyle bir web dizisi yaptık.

        Eşiniz, Devletşah Özcan da Youtuber ve ayrıca blogger. Nasıl paylaşımlar oluyor aranızda?

        Benden önce Devletşah vardı. Türkiye’de sosyal medyanın ilklerinden biri. Twitter’a üye olan 34’üncü kişi ben, 35’inciyse eşimdi. İnteraktif pazarlama danışmanı olarak çalıştı yıllarca. Dolayısıyla hem işi hem de hobisi olarak sürdürdü bu serüveni. Çocuğumuz doğana kadar... Oğlumuz doğduktan sonra yapmak zorunda olmamasına rağmen profesyonel hayatından vazgeçerek tüm enerjisini evine ve ailesine vermeyi seçti.

        REKLAM

        Oğlunuz Sufi’nin Youtuber olmasını ister miydiniz?

        Eğer gerçekten birilerine bir şeyler katabilecek içerikler üretecekse neden olmasın. Ama anne babasının elinde bir oyuncak haline geliyorsa, bir yandan istismar edilmeye başlanıyorsa o zaman işin rengi değişiyor. Bu bir nevi çocuk istismarcılığına girer. Youtube’da maalesef bu tarz kanallardan çok var.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ