Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Batuhan ilaç izni bekliyor

        Sakarya'da yaşayan İbrahim ve Çiğdem İşbitirir çiftinin 8 yaşındaki oğulları Batuhan İşbitirir'e yaklaşık 2 yıl önce Duchenne Musküler Distrofi (DMD) teşhisi konuldu.

        Ramiz Kaan Oktar'ın haberine göre; yalnızca erkek çocuklarında görülen bir kas hastalığı olan DMD'ye yakalanan Batuhan, 2 yıl içinde yürüme yetisini kaybetti. Aile, normalden daha hızlı ilerleyen hastalığı yavaşlatmak için birçok yol denerken yurt dışında başlatılan deneysel tedavi ve ilaçların Türkiye'ye getirilmesi için Sağlık Bakanlığı'ndan karar çıkmasını bekliyor.

        "KAYBETMEK İSTEMİYORUZ"

        Oğlu Batuhan'ın hastalığının çok hızlı ilerlediğini belirten anne Çiğdem İşbitirir, "Günden güne eriyen çocuklarımızın yok olup gitmesini istemiyoruz. Derneğimiz de var, oradan da çabalıyoruz. İlacımızın yurt dışında olması sebebiyle alabilme ihtimalimiz yok, bu konuda devletimizin konuya el atarak ilaca onay vermesi gerekiyor. Kök hücre tedavisi var ancak o da yurt dışında olduğu için oraya da gidemiyoruz. Tek istediğimiz çocuğumuzun yürümesi, yürümese bile en azından ilerleyerek kalp kaslarını eritmesin istiyoruz. Çocuğumuzu göz göre göre kaybetmek istemiyoruz" dedi.

        REKLAM

        "KADERİNE MAHKUM EDİLMESİN"

        DMD hastası çocukların kaderine mahkum edilmemesini isteyen anne Çiğdem İşbitirir, "Bazı günler kalktığında bana, ‘anne rüyamda yürüdüğümü gördüm' diyerek ‘ben ne zaman yürüyeceğim?' diye soruyor. Cevap veremiyorum. Şu an 2'nci sınıfa gidiyor ama orada çocuklar oynadıkça çok üzülüyor. Çünkü 3 ay öncesine kadar yürüyebilen bir çocuktu ancak bir günde tekerlekli sandalyeye düştü. Hastalığımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Ben sayın devlet büyüklerimize sesleniyorum, bu tür çocukları kaderine mahkum etmesin. Cumhurbaşkanımızdan tek istediğimiz bu çocuklara, DMD'li çocuklara sahip çıkılsın" ifadelerini kullandı.

        "HAYALİ ASKER OLMAK"

        Baba İbrahim İşbitirir de "En son yürüyordu bu çocuk, karneleri aldıktan sonra 1 gecede düştü bu çocuk. Yerden kalkamaz, bundan sonra hayatı böyle olacak. Bunu istemiyoruz" dedi. 2018 yılında ailesinin başvurusu üzerine Gölcük İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenle asker olan ve terhis belgesi alan Batuhan'ın en büyük hayali ise ilaçlarını alıp iyileştikten sonra hayvanat bahçesine gitmek ve büyüyünce asker olmak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ