Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bayrampaşa Seçim Sonuçları 2024: Bayrampaşa Belediye Başkanlığı Seçim Sonuçları ile kim kazandı?
        1

        Türkiye, 31 Mart Pazar günü yerel seçimler kapsamında sandık başına gitti. Oy kullanma işlemleri saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Sandıkların kapanmasıyla 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri sonuçları heyecanla takip edilmeye başladı. Kesin olmayan sonuçlara göre; Bayrampaşa Belediye Başkanları belli oldu. İşte, 2024 İstanbul Bayrampaşa Belediye Başkanlığı Seçim Sonuçları...

        GENEL SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        2

        BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLANDI

        Türkiye'deki seçim süreci hız kesmeden devam ediyor. Kesin olmayan sonuçlara göre, Bayrampaşa Belediye Başkanı olarak yüzde 46,67 oy oranıyla CHP'nin adayı Hasan Mutlu seçildi.

        İstanbul’da açılan sandık sayısı yüzde 100'e ulaştı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) birkaç gün içinde açıklayacağı kesin sonuçlarla birlikte, tüm belediye başkanları resmiyet kazanacak.

        BAYRAMPAŞA SEÇİM SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ

        31 MART 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI

        298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun kapsamında, oy verme günü olan 31 Mart'a ilişkin yasaklar da bulunuyor. Yasanın 79. maddesi kapsamında oy verme günü, her türlü içki satışı ve içilmesi yasak olacak.

        Oy verme gününde, bütün eğlence yerleri de oy verme süresince kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda ise yalnız yemek servisi yapılabilecek. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse silah taşıyamayacak.

        İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        31 MART 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        Seçim günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organlarının seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak, 18.00 ile 21.00 arasında yalnızca YSK'nin seçimle ilgili haber ve tebliğleri yayınlanabilecek. Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK bu süreyi öne alabilecek.

        31 MART 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ