Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Bekçilik soruları ve cevapları belli oldu mu 2022? EGM PA sınav soru cevapları ve cevap anahtarı ne zaman ve hangi gün erişme açılacak?
        1

        Bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Bekçilik soru ve cevapları açıklandı mı? Bugün gerçekleşen bekçilik sınavına katılan bekçi adayları emrak içerisinde bu soruların cevabını araştırıyor. Hemen belirtelim ki Bekçilik sınav sonuç tarihi belli oldu. Peki, Bekçilik soru ve cevapları açıklandı mı? işte merak edilip araştırılan detaylar...

        2

        BEKÇİLİK SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

        Bekçilik sınavı tek oturum şeklinde yapılırken sınavda 5 cevap seçeneği yer alacak ve 100 soru için 120 dakika süre verildi. Sınava ait soru ve cevaplar ise henüz yayınlanmadı.

        3

        2022 BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        2022 Bekçi alımı yazılı sınav sonuçları 5 Ağustos 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi www.meb.gov.tr.üzerinden ilan edilecek.

        4

        SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

        Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak olup yanlış cevap sayısının dörtte biri doğru cevap sayısından çıkarılmasıyla hesaplanan puanlar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

        5

        Başarı puanı hesaplaması sonucu eksi puan alan adayların puanları 0’a (sıfır) tamamlanacaktır.

        6

        Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.