Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş - Dortmund maçının yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: Beşiktaş herhangi bir lig maçından farklı başlamadı. Orta saha kurgusu yerinde, savunma önde, Ghezzal ve Larin doğru genişlikte... Pjanic yine orkestra şefiydi. Topa sahip olup arkaya Batshuayi’yi kaçırmayı da başardılar. Olmadı. Rose’nin saha kenarında hiç de rahat olmadığı görülebiliyordu.

        2

        Kaleden Haaland’a atılan uzun toplarda doğru ikili pozisyon almalarla sorun çıkmaması da sağlandı. Sonra her şey değişti. Rose, oyun kuramama sorununu Bellingham’ı biraz daha merkeze çekerek çözdü, Brandt’ı biraz öne attı. Ghezzal-Rosier yıpratıcı bir oyun oynadı ve iki oyuncunun da dengesini bozdu. Dortmund çıkıp yerleştikten sonra yine bildiğimiz baklavaya dönebildi.

        3

        Dortmund’un bu sene savunma göbeğinde yaşadığı sorunlar Rose orta sahasıyla oynayarak çözüm bulmaya çalıştı. Son 10 dakikaya kadar da başarılı oldu diyebiliriz. Çok pozisyona girdiler. Neyseki hem onlar beceriksiz hem de Ersin ilk gol dışında formdaydı.

        4

        UĞUR MELEKE: Dünkü maçta beni esas ilgilendiren, skoru belirleyen gollerde oyuncu kalitesi kadar taktiksel sadakatle, fiziksel seviyeyle ilgili sorunların ön plana çıkması. Sergen Yalçın’ın da söylediği gibi, Şampiyonlar Ligi bambaşka bir seviye. Beşiktaş’ın Süper Lig’de kat ettiği mesafe ortalaması sadece 107 kilometre...

        5

        Dortmund’la Beşiktaş’ı ayıran bir başka fark da bence taktiksel sadakatti. Birinci golü atan Bellingham o sırada sağ iç oynuyordu. Ve sahada eşleştiği adam Beşiktaş’ın sol içi Atiba’ydı. Maalesef Atiba kaçırdı o eşleşmeyi.

        6

        ALİ ECE: Beşiktaş koştu ama Dortmund daha etkili koştu. 20’de belki ilk Dortmund şutuydu ama kağıt üzerinde merkez orta sahada sağ iç olan Bellingham ileri 3’lünün sağ açığıymış gibi içerideki boş yarım alana yaptığı koşuyla golü attı.

        7

        İkinci yarıda Beşiktaş, Pjanic’in teknik liderliğinde oyunda dengeyi kurdu. Batshuayi kaleci Kobel ile karşı karşıya pozisyonu gole çevirseydi maçın rengi değişebilirdi lakin kaleci Ersin ikinci yarıda da kurtarışlarıyla Beşiktaş’ı maçta tutan isim oldu.

        8

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Dortmund'u yenemezsin. Ama taçtan da gol yememelisin. Söyleyince kızıyorlar ama bizim teknik adamlarımız Avrupalı meslektaşlarının taktik ve fizik güç çalışması açısından en az 10 yıl geride. Sergen Yalçın'ın da taktiksel hiçbir farklılık yaratamadığını gördük.

        9

        Açıkça görüldü ki 20. dakikadan itibaren Dortmund'un temposu ve fizik gücüne teslim oldu Beşiktaş. Lig farkı ortaya çıktı. İlk pozisyonda 18'lik İngiliz golü attı. Ersin de bu golde hatalıydı. Sonra 2 tane net gol kaçırdılar. Devre biterken farkı artırdılar.

        10

        CEM DİZDAR: Kaybettiğinde öğrenmek! İlk 25 dakika Pjanic merkezli hücumlar sırasında bile N’Sakala-Larin-Atiba bölgesinden yapılan rakip hücum girişimleri aslında olacakların habercisiydi.

        11

        Almanya’dan gelen bilgide, Marco Rose’nin maç önünde, “Beşiktaş’ın sol tarafı ciddi anlamda sorunlu” dediğini biliyoruz. Dortmund’un kendi solundan neredeyse hiç hücum örgütlemeye kalkışmamasını açıklıyor bu durum... Ya sağdan ya da Haaland’a göbekten deneyip durdular!

        12

        Bu maç bir kez daha gösterdi ki, yetenekli oyuncuların oyunu zenginleştirip süslediği muhakkak. Lakin sonucu belirleyen şey gün geçtikçe daha belirgin biçimde saha içi geometri oluyor. Alan yaratma konusunda sıkıntılar giderilemeyince de Pjanic’in ilk devredeki incelikli pasları mümkün olamadı.

        13

        İBRAHİM YILDIZ: Siyah-beyazlılar Süper Lig’in çok üstün de bir oyun sergiledi. Yüksek tempoda geçen karşılaşma Beşiktaş’ın kalitesini de gösterdi. Unutulmamalı ki, rakip şampiyonluklar yaşamış ve neredeyse her sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alıyor. Avrupa’nın en güçlü takımlarından birisi. Sistem, beceri ve bireysel kalite olarak çok üstünler.

        14

        Ülkemizde oynanan futbolu göz önüne aldığımızda, Beşiktaş başarılı bir maç çıkardı. Dortmund seviyesine, bir maçta çıkmak elbette mümkün değil. Takım olarak bir iki oyuncu dışında çok iyi oynadılar. Oynanan oyun, futbolumuz adına sevindirici olmaktan öte umut verdi…

        15
        16

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ