Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe derbi yorumları! Son dakika spor haberleri - Beşiktaş Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Bundan sonra denenir mi bilmem ama Ozan'ı santrafor oynatırdım ben olsam. Samatta - Cisse'den kesin iyidir. Bu çocuk, Emre Abi'sinin adamı olan Mert Hakan'a ya da yeni transfer İrfan'a kurban edilemez. Bu sonuç, Fenerbahçe'yi mutlu etmez. Erol Bulut'a bir süre kazandırır. Golcüsü ve gol atma planı olmayan bir takım olan Fenerbahçe daha da fazla ilerleyemez zaten.

        2

        Beşiktaş ise "ŞAMPİ..." derdi eğer kazansaydı. Sergen Yalçın'ın 60'lardan itibaren gerileyen takımına müdahalesindeki eksiklik, 75 itibariyle Caner'den başka planı olmayan F.Bahçe'yi engelleyecek tek bir değişikliği yapamaması sadece Fatih Terim'e ve Galatasaray'a yaradı. Altay skoru tuttu, Sergen Yalçın uyudu, en çok sevinen Terim oldu.

        3

        İBRAHİM YILDIZ: Fenerbahçe’nin bu beceriksiz forvetle şampiyonluğu kovalaması büyük başarıdır. Altay'ı kurtarışları ile maçın adamı olarak seçmek ne kadar doğruysa, Beşiktaş'ın genç kalecisi Ersin'in Sosa'nın şutunu köşeden müthiş çıkardığını belirtmekte yarar var. İki genç kaleciyi de kutlamalıyız.

        4

        MEHMET DEMİRKOL: Kalabalık Fenerbahçe orta sahası, Beşiktaş’ın en iyi oyunlarından birini oynamasını engelledi. Buna rağmen Altay’ın çok kritik kurtarışlar yaparak takımını ayakta tuttuğu gerçek. Ersin ise Sosa’nın serbest vuruşuna kadar çok özel bir kurtarış yapmak zorunda kalmadı. Ozan’ın şutu ise zaten imkansızdı.

        5

        Bu durum sanırım son bölüme kadar karşılıklı üretim seviyesi konusunda bir şeyler anlatıyor. Golü Fenerbahçe’nin bildik yumuşak karnı duran top/yan toptan buldular. Bu sadece Altay’la ilgili bir sorun değil, savunmanın topu karşılamasıyla ilgili durum biraz da. Fenerbahçe rakip geri çekilmişken, Ozan’ın harika şutundan daha fazlasını bulamadılar. Çünkü bu yılki santrfor sorunu 6 pas çevresinde onları cılız kılıyor.

        6

        ALİ ECE: Beşiktaş, Aboubakar topla her buluştuğunda tehlikeliydi. Vida ile golü bulduktan sonra rakipte Altay kadar harika bir kaleci olmasaydı, maçı çoktan bitirebilirdi. Bunda Altay'ın performansı kadar, hatalı tercihlerin de etkisi vardı.

        7

        Samatta Fenerbahçe’de, Llajiç ise Beşiktaş’ta ilk yarıda adeta yokları oynadılar. Fenerbahçe, Osayi ile NSakala birebir kaldığında pozisyonlarda ilk 45’te tehlikeli oldu. Bunların birinde Ersin çok kritik bir kurtarışa imza attı. Beşiktaş ise ilk yarıda Aboubakar topla her buluştuğunda tehlikeliydi.

        8

        Ancak hem kaleci Altay iki kritik kurtarış yaptı hem de Beşiktaş ilk 35 dakikada aylardır yapmadığı cinsten pas hataları yapınca kendisini liderliğe taşıyan oyun kalitesini sadece ilk yarının sonlarında sergileyip baskı kurabildi.

        9

        AHMET ÇAKAR: Beşiktaş dün gece şampiyonluğunu büyük oranda ilan etmediyse bunun tek aktörü vardır; o da Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır. Öyle pozisyonlarda öyle muhteşem kurtarışlar yaptı ki ligi dün gece bitirmedi. Aslında Beşiktaş için beraberlik kötü bir sonuç değil. Ama F.Bahçe için aynı şeyi söyleyemeyiz.

        10

        Son dakikalarda sonradan oyuna giren Ozan öyle bir gol attı ki muhteşem vurdu, sezonun en iyi gollerinden biri olmaya aday. Asıl kritik olay, son 6-7 dakika. Maç berabere gelmiş, Beşiktaş panikte, işte bu dakikalarda Fenerbahçe bir gol daha bulsaydı ki bulabilirdi de; Welinton çizgiden çıkarttı, ligin seyri tamamen değişmiş olacaktı. Sonuçta bu haftanın kazananı yine Beşiktaş.

        11

        Gelelim hakem Halil Umut Meler'e... Global baktığımızda kötü maç yönetti diyemem. Hatalar yaptı, örneğin; Aboubakar'a, Pelkas'a sarı kartları vermedi. Ama yine genel olarak baktığımızda oyunu oynatması, düşmelere kalkmalara prim vermemesi başarıydı.

        12

        ŞANSAL BÜYÜKA: Ozan Tufan golünün hakkını verelim, mükemmel vurdu. Fenerbahçe‘de santrforların yattığı maçlarda golleri atmak gene orta saha adamlarına kalıyor. Eee, o da çok kolay olmuyor.

        13

        Beşiktaş, bu beraberlikle şampiyonluğunu erken ilan edeceği bir fırsatı kaçırdı. Buna rağmen yarışı riske atmadı. Sadece uzattı.

        14

        Jokerler ellerinde ve gene çok avantajlılar. Fenerbahçe yarıştan kopmadı ama ekmek kırıntısı kadar olan umudu yeşerir mi; bana göre yeşermez. Haftalar azaldı, puan farkı azalmadı. Aslında büyük balığı Galatasaray yakaladı, yeniden hayata döndü.

        15

        Beşiktaş savunmasında özellikle ilk yarıda iki stoper Vida ile Welinton adeta izin yaptılar. Çünkü karşılarında “yok hükmünde” olan Fenerbahçe santrforu Samatta vardı. Fenerbahçe‘nin futbol aklı, iki maçta bir Samatta’yı sahaya sürüyor. Bu ne Samatta aşkı böyle...

        16

        ALİ GÜLTİKEN: Beşiktaş teknik heyeti ve oyuncularının bu maç sonrasında "Nasıl oldu da kazanamadık?" dediklerini duyar gibiyim. Özellikle ikinci yarıda çok rahat koparacakları bir oyunu son dokunuşlardaki eksiklikler dolayısı ile yapamadılar.

        17

        Çok iyi oynayan Aboubakar ile Atiba, iyi oynayan Ghezzal, Atiba ve diğer oyuncuların bitiremedikleri pozisyonlar karşısında hâlâ büyük pişmanlıklar yaşadıklarını tahmin ediyorum. Ama futbol bu... Belki çok fazla gol değil ama pozisyon gördük. İzleyenler adına keyifli bir derbi, Beşiktaşlılar adına pişmanlıklarla dolu bir akşam oldu...

        18

        BÜLENT TİMURLENK: Altay bir kez daha yaptığı kurtarışlarla derbinin ışığının erken sönmesine itiraz ederken, Beşiktaş Aboubakar ve Mensah ile net fırsatları tepti. F.Bahçe'nin Kadıköy'de kaybettiği derbinin kahramanı Ozan Tufan'dı. Teknik heyetin haftalardır sırtını döndüğü milli oyuncu, dün oyuna girdikten sonra bir kez daha takımı adına maçın adamı olmayı başardı.