Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Beyaz Sirke Nedir, Ne İşe Yarar ve İçilir Mi? Beyaz Sirke Nerelerde Kullanılır ve Nasıl Yapılır?

        Beyaz Sirke İçilir Mi?

        Beyaz sirke kullanım alanı yaygın bir sirke türüdür. Ancak elma ve üzüm sirkesine göre beyaz sirke farklı amaçlarla da kullanılır. Beyaz sirke diğer sirke türlerine göre daha keskindir. Pek çok kişi beyaz sirke içilir mi? diye merak eder. Beyaz sirke fazla keskin olduğundan direkt içilmesi pek tavsiye edilmez. Ancak farklı besinler ve içeceklerle karıştırıp tüketebilirsiniz.

        Beyaz Sirke Nedir?

        Beyaz sirke nedir? diye merak edenler vardır. Beyaz sirke diğer sirke türleri gibi bir sirkedir. Ancak kullanım amacı daha geniştir.

        Beyaz Sirke Nerelerde Kullanılır?

        Beyaz sirke elma ve üzüm sirkesine göre daha keskin bir sirke çeşididir. Çok fazla alanda kullanılan beyaz sirke görünümü ile diğer diğer türlerden ayrışır. Peki beyaz sirke nerelerde kullanılır; turşularda ve salatalarda beyaz sirke kullanımı yaygındır. Sos yaparken de bazı kişiler beyaz sirkeyi daha fazla tercih ederler. Sebze ve deniz ürünlerinin yumuşatılması için beyaz sirke kullanılır. Maya ile beraber unlu mamullerde de beyaz sirke tercih edilebilir. Ev yapımı peynirlerde beyaz sirke kullanılabilir. Cildin temizlenmesinde beyaz sirke kullanımı yaygındır. Evlerde yüzey temizleyicisinin içine beyaz sirke eklenerek bakterilerin ölmesi sağlanır. Bulaşık ve çamaşır makinesini temizlerken beyaz sirke kullanılır. Hijyen sağlanması istenen her yerde beyaz sirke kullanılabilir.

        REKLAM

        Beyaz Sirke Neden Yapılır?

        Pek çok kişi beyaz sirke neden yapılır? Diye merak etmektedir. Beyaz sirke kolay üretilebilen bir sirke türüdür. Şeker pancarı veya mısırdan yapılan beyaz sirkenin içinde asit eklenmektedir. Fermente işleminin ardından sirke kullanıma hazır hale gelir.

        Beyaz Sirke Nasıl Yapılır?

        Beyaz sirke diğer sirke türlerine göre üretimi çok daha kolay olan bir sirke çeşididir. Peki beyaz sirke nasıl yapılır? Beyaz sirke yapmak için mısır şekeri ya da şeker pancarı fermente edilmektedir. Fermantasyonun ardından buna asitte eklenerek beyaz sirke oluşturulmaktadır.

        Beyaz Sirke Ne İşe Yarar?

        Beyaz sirke kullanım alanı oldukça geniş bir sirke çeşididir. Peki beyaz sirke ne işe yarar? Genellikle ev temizliğinde kullanılan beyaz sirke hijyen amaçlı çok fazla tercih edilmektedir. Yüzey temizliği, banyo/ mutfak temizliği ve camların temizliğinde kullanılan beyaz sirke, beyaz eşyaların da temizliğinde kullanılabilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ