Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim BİLSEM sonuçları açıklanma tarihi 2022! MEB BİLSEM takvimi ile sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
        1

        BİLSEM sonuç açıklanma tarihi araştırmaları değerlendirme sürecinin devam etmesiyle birlikte hız kazandı. Özel yetenekli çocukların genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik gibi yetenek alanlarında özel eğitim gördükleri BİLSEM aynı zamanda öğrencilerin sosyal duygusal ve akademik gelişimlerine destek sağlıyor. Peki, BİLSEM sonuç açıklanma tarihi belli oldu mu? İşte, MEB BİLSEM 2022 takvimi ile konuya ilişkin detaylar...

        2

        BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre BİLSEM öğrencileri yetenek alanlarına göre son değerlendirme tarihi 8 Mayıs 2022. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler, 13 Mayıs 2022 tarihinde ilan edilecek. Sonuçlar ise 19 Agustos 2022 tarihinde açıklanacak.

        3

        BİLSEM TAKVİMİ 2022

        Değerlendirme süreci: 19 Mart-8 Mayıs 2022

        Değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin ilan edilmesi: 13 Mayıs 2022

        İtiraz başvurularının alınması: 16-23 Mayıs 2022

        İtirazların değerlendirilmesi: 24-30 Mayıs 2022

        Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ilan edilmesi: 19 Ağustos 2022

        4

        BİLSEM NE DEMEKTİR?

        Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

        5

        Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri 81 ilde hizmet vermektedir.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ