Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Blockchain'li telefon HTC Exodus 1'in özellikleri ve fiyatı açıklandı - Teknoloji Haberleri

        Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC'nin merakla beklenen blockchain odaklı yeni telefonu Exodus 1 resmen tanıtıldı. Kripto paralar ve veri merkezi olmayan uygulamalar için evrensel cüzdan özelliği sunan HTC Exodus 1, Snapdragon 845 işlemci, 6 inçlik Quad HD ekran, 6 GB RAM, 128 GB’lik depolama alanı ile geliyor.

        Telefonda 3500 mAh’lik batarya, 16 megapiksellik çift arka kamera, 8 megapiksellik ön kamera bulunuyor.

        Android Oreo işletim sistemi yüklü olarak sunulacak olan HTC Exodus 1’in hiç şüphesiz en dikkat çeken özelliği, kullanıcıların bu telefonla blockchain ağına bağlanabilmesi ve Bitcoin ile Ethereum gibi kripto para birimlerinin para ticaretini yapabilmesi.

        Telefon, kullanıcıların artan ilgisiyle hacker’ların siber saldırılarının da gözdesi haline gelen Bitcoin ve benzeri kripto para cüzdanlarının hırsızlığına karşı ekstra güvenlik önlemleri sunuyor.

        REKLAM

        Exodus 1’da kullanıcılar, kripto para birimi anahtarların yanı sıra tüm diğer kişisel verilerini, telefonun Android sisteminde görülmeyen daha güvenlikli güvenli bir bölümde saklayabiliyor.

        0.15 BİTCOIN’E SATILACAK

        Cihazı tanıtan HTC’nin Exodus biriminin üst yöneticisi Phil Chen, “Bu cihaz, blockchain ekosistemini genişletmeye ve yakın gelecekte kullanıcıların kendi verilerini, dijital mülke dönüştürüp, sahip olmalarının yolunu açacak” dedi.

        Tanıtım ile birlikte ön siparişe açılan ve Aralık ayında satışa çıkacak olan HTC Exodus 1’in fiyatı da yine blockchain teknolojisiyle uyumlu olacak şekilde kripto para birimleri cinsinden açıklandı. Buna göre Exodus 1’in satış fiyatı 0.15 Bitcoin veya 4.78 Ethereum olacak. Diğer bir deyişle HTC’nin blockchain telefonu yaklaşık 960 dolarlık bir fiyatla piyasaya girecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ