Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Son dönemde İngiltere’den bazı kadınların boy kısaltma ameliyatı için Türkiye’ye gelmesi tartışmalara neden oldu. Kimi hayatındaki kişiyle arasındaki boy farkını kapatmak için kimi de bacak uzunluğu farkını dengelemek için bıçak altına yatmak istiyor. Ameliyat, bacak kemiklerinin kesilerek kısaltılması ve yeniden sabitlenmesi esasına dayandığından iyileşmek de bir hayli zaman alıyor. Uzmanlar, bu ameliyat tercih edilecekse esas amacın tıbbi gerekçeler olması gerektiğinin altını çiziyor.

Read more!
BASKILAR VE PARTNERLE AYNI BOYDA OLMA ARZUSU AMELİYATA İTİYOR

Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Şükrü Yazar, konunun sosyal boyutuna dikkat çekti: “Boy uzatma ameliyatı yıllardır yapılan bir operasyon; ancak boy kısaltma hem dünyada hem de ülkemizde çok yaygın değil. Boy kısaltma ameliyatlarını, uzun boylu insanların çevresel baskılar nedeniyle ve kadınların erkek partnerlerine göre daha kısa görünmek taleplerinden dolayı yaptırdıklarını biliyoruz.”

Yazar, bu operasyonların kolay bir kararla yapılabilecek ameliyatlar olmadığını vurgulayarak, “Ameliyatın fayda-zarar kısmı hastalar tarafından çok iyi değerlendirilmelidir. Hekimler de hasta seçiminde dikkatli olmalı” ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ