Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bugün Öğretmenler Günü - 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun! -
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bugün 1 milyonu aşan öğretmenimiz koronavirüs önlemleri nedeniyle uzaktan kavuşuyor öğrencilerine. 20 milyon öğrenci bu yıl ilk kez ‘online’ eğitimle kavuşuyor öğretmenlerine. Ve belki de ilk kez bu yıl pandemi sürecinde öğretmenlerimizin yüz yüze eğitimdeki kıymetini anlıyoruz.

        Tarifi zordur... Onlarca genç fidanı yetiştirmek için çaba gösteren öğretmenlerimizin önemini kelimelerle yeni nesillere anlatmak. Yine de fedakar öğretmenlerimizin hayati vazifesini Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri en güzel anlatır toplumun her kesimine: “Öğretmenler; Yeni nesli Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.”

        REKLAM

        Ve yine baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkar öğretmendir."

        Büyük sanatçı Münir Özkul'un hayat verdiği Mahmut Hoca'nın sözü de akla gelir. "Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir.” Nesilden nesile izlenen Hababam Sınıfı'ndaki bu replik yazılırken seneler sonra okulların evlere taşınacağı akla gelmezdi elbette. Şimdi öğretmenler için daha fazla fedakarlık zamanı. Ve öğretmenler daha fazla hasret öğrencilerine...

        Nitekim Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Öğretmenler Günü mesajında yaşadığımız döneme vurgu yaparak "Bu süreçte toplum nezdindeki öneminiz ve değeriniz bir kez daha idrak edildi, itibarlı yeriniz güç kazandı" ifadesini kullandı.

        İşte Öğretmenler Günü, bu fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.

        Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ