Bulgaristan Başbakanı Borisov, Başkent Sofya'da "AB'de Gıda Sektöründe Çifte Standart" konulu forumda yaptığı konuşmada, AB ülkelerinde yaygın birçok markaya ait ürünlerin ülkesinde yıllardır daha düşük kaliteli içerikle satılmasına tepki gösterdi.
Borisov, şunları söyledi:
"AB üyesi ülkeler ile Bulgaristan'daki gıdaların kalitesinde uygulanan çifte standarda son verilmeli. İtibar sahibi büyük holdinglerin böyle bir şey yapabileceklerini aklımdan bile geçirmemiştim. Bizler, büyük market zincirlerin ülkemizde yer edinmelerine her zaman destek vermişizdir ama yaptıkları ahlaksızlık değil mi? Avrupa’da aklı başında hangi insan, bir bebeğin gerçek tereyağı yerine palmiye yağı tercih edebileceğini düşünebilir? İlkel toplumların bile kabul edemeyeceği bir uygulama bu. Yani, onların dediği şu: 'Size sattığımız gıda zararlı ancak ona rağmen sizlere daha pahalıya satıyoruz'. Büyük market zincirleri yaptıklarından utanmalı."
AA'nın haberine göre Başbakan Borisov, ülkesinin AB Konseyi Dönem Başkanlığı kapsamında ev sahipliğini yapacağı en önemli etkinliklerinden biri olan AB-Batı Balkanlar Zirvesi'nde çifte standartlı yiyeceklerden menü hazırlatacağını açıkladı.
Borisov, zirve öncesinde 16 Mayıs'ta AB liderlerinin onuruna başkent Sofya’da vereceği yemekteki menü için özel talimatlar verdiğini belirterek, "Meslektaşlarımıza onların Bulgarlara yedirdikleri yemeklerden ikram edeceğiz. Bakalım onlar da bizim gibi seve seve yiyebilecekler mi?" diye konuştu.
Bulgaristan’ın AB Dönem Başkanlığı Bakanı Lilyana Pavlova da ülkesinde aynı markaya ait bir meyve suyunun fiyatının Çekya, Almanya, Avusturya ve İtalya gibi ülkelerden yüzde 60 daha pahalı olduğunu belirterek, "Bulgaristan'da satılan fındıklı sütlü çikolatada tek bir damla dahi tereyağı yok ancak AB'de satılan aynı çikolata barında 6 adet fındık fazla var" ifadesini kullandı.
Bulgaristan Gıda ve Tarım Bakanlığınca bu yılın başında yapılan incelemelerde, ithal edilen gıdalar ile diğer AB üyesi ülkelerindeki aynı ürünler arasında kalite farklılığı olduğu tespit edilmişti.
Bulgaristan, AB'nin, üye ülkelere satış yapan firmaların bölgesel ürünlerin içeriğine yönelik gerekli denetimi yapmadığını öne sürmüştü.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.