Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Burak Yılmaz'dan son dakika transfer açıklaması: Beşiktaş ve Galatasaray... - Günün Spor Haberleri - Futbol Haberleri
        1

        Lille ile sözleşmesi sona eren ve Fransa ekibine veda eden Burak Yılmaz geleceğiyle ilgili açıklamalar yaptı. Tecrübeli golcü hakkındaki transfer iddialarına, Beşiktaş, Galatasaray ve Campos'a kadar birçok konuda konuştu. İşte Burak Yılmaz'ın sözleri...

        2

        "Beşiktaş'a transferimde iki boyut vardı. Bir tanesi taraftar ve basınla olan ilişkim, diğeri de sahadaki ilişkim. Ben de kötü bir olaya karışmadım, tamamen sahaya odaklandım, fazla fotoğraf vermedim. Ve tabii ki Şenol Güneş, hocamın ellerinden öpüyorum, saygılarımı gönderiyorum."

        3

        "Beşiktaş'a gelişim zor bir karardı. Şenol Güneş hayatında belki bir kişiye kefil olmuştur. Onun hakkını asla ödeyemem. O zaman istenmiyordum, yönetim ve hocamız arkamda durdu. Neden beni sevmiyorlar dedim, Galatasaray'da oynadığım dönemde Escude ile yaşadığım pozisyon"

        4

        "Psikoloji de okudum ben, bu düşme olayı üstümde baskı yarattı, bilinçaltıma yerleşti düşmemek, taraftarın bunu görüp eski olayı hatırlamasını istemiyordum. Beşiktaş'a geldikten sonraki ilk 3 maçım çok sancılıydı. Bunu hiçkimseye kızgınlık, kırgınlık olarak söylemiyorum."

        5

        "Ben 4 büyüklerde de oynadım. Hepsinde sorumluluk aldım ve fedakarlık yaptım. Fenerbahçe hariç, aldığım paranın karşılığını kat be kat verdiğimi düşünüyorum. Fenerbahçe'de oynayamadım, gol atamadım"

        6

        "Bir insanın hatalarını, yanlışlarını kabul etmesi gerekiyor ki, gelişsin. Bunları kabul ettikten sonra gelişmeye açık oldum ve geliştim. Hepsinde fedakarlık yaptım ama tekrar Beşiktaş formasını giymek benim için çok değerliydi"

        7

        "BEŞİKTAŞ'A ZAAFIM VAR"

        "Beşiktaş'a karşı tabii ki zaafım var ama Beşiktaş'la alakalı bir şeyi gündeme getirmek için konuşmuyoruz. Ben çok fedakarlıklar yaptım, gelirken de giderken de fedakarlık yaptım. Ama bunları Beşiktaş beni geri alsın diye yapmadım sevdiğim için yaptım. Galatasaray'da oynarken de herkes Beşiktaşlı olduğumu biliyordu ama çıktım aslanlar gibi oynadım, Beşiktaş'a karşı oynadım, gereğini yaptım."

        8

        "BEŞİKTAŞ'A TRANSFER OLMAYACAĞIM"

        "Çok net söyleyeceğim; Beşiktaş'a kesinlikle transfer olmayacağım. Beşiktaş da beni istemiyor zaten. Beşiktaş'ın benimle ilgili bir tasarrufu yok. Beşiktaş'a en iyi santrforun gelmesi, taraftarı mutlu etmesi lazım."

        9

        "KADERİMDE ŞAMPİYONLUK VARMIŞ"

        "Benim kaderimde şampiyonluk varmış. Beşiktaş'ta kalsaydım da şampiyon olacaktım, Fransa'da da şampiyon oldum."

        10

        "YABANCI KONUSUNDA ÇOK NETİM"

        "Ben yabancı - yerli konusunda çok netim. Ben vatanseverim, milliyetçiyim, Türk kardeşlerimi seviyorum. Asla ırkçı biri değilima ama Türk kardeşlerimiz daha fazla oynasın, daha fazla başarılı olsun istiyorum. O yüzden 14 yabancıya karşı net söylemler oldu ve eleştirildim bu konuda"

        11

        "HER ŞEYDEN SORUMLU OLURSUN"

        "Türk futbolcu hiçbir zaman parasını zamanında almaz. Bir kere bu net, federasyona veremez, verse kadro dışı kalır. Yabancıların yaptığı kontratlarda her şekilde parasını alır, evini verirsin, çocuğunu okula verisin. Her şeyinden sen sorumlu olursun. Sıkıntılı bir süreç olsa idmana çıkmazlar, uzun deplasmana gelmezler, soğuk deplasmanlara gelmezler."

        "YİNE FEDAKARLIK YAPARIM"

        "Beşiktaş'ta oynarken, çok şeyle uğraştım, çok fedakarlık yaptım. Ama şimdi yine olsa yine yapardım, hiç sorun değil"

        12

        "BENİ CAMPOS İKNA ETTİ"

        "Beşiktaş'ta oynarken, Luis Campos buraya geldi. Dünyanın en iyi sportif direktörlerinden birisi. Menajerim teklif olduğunu ve Campos'un burada olduğunu söyledi. Campos'un adını duyunca heyecanlandım. Hiç gitme niyetim yoktu, kesinlikle gitmeyeceğimi söyledim. Bir hafta burada kaldı ve beni şampiyon olacağımıza ikna etti Campos"

        13

        "Her şeyi anlattı, evimdem arabama kadar her şeyi anlattım. Bana şampiyonluğun mimarı olacağını söyledi. PSG'nin önünde hayal olduğunu, inanmadığımı söyledim. Dünyanın en büyük sportif direktörü, beni inandırdı ve oraya gittik. Adam haklı çıktı, hep beraber çok büyük işler yaptık. Ben de bunun en büyük parçalarından biri oldum."

        14

        "BEŞİKTAŞ'TA ŞAMPİYONLUK DERDİM"

        "Çok mutluyum böyle bir kariyer yaşadığım ama Beşiktaş'ta kalıp şampiyonluk mu, Lille'de şampiyon olmak mı, Beşiktaş derdim hiç düşünmeden. Kaderimde şampiyonluk varmış"

        15

        EURO 2020 SÖZLERİ...

        "Bir kere bu futbol, hepimiz formsuz olabiliriz. Beşiktaş, geçen sene şampiyon oldu, bu sene kaçıncı oldu. Lille'de de aynı. Her takım şampiyon olduktan sonraki sene düşüş yaşar. Bu bir Real Madrid'de, Manchester'da olmuyor. Diğer kulüplerde oluyor. Avrupa Şampiyonası'na gitmeden önce Dünya Kupası elemelerine çok iyi başladık. Artık basın da hedefi şampiyon olarak koydu. Bu ne kadar insancıl, ne kadar dostça, ne kadar farklı bir şekildeyse, bu kadar şampiyonluk, final... Bunlar oyuncuyu baskı altına alıyor. Oyuncularımız çok yetenekli, hoca için söylenecek bir şey yok ama beklentileri karşılayamadık."

        16

        "Başta ben, oyuncu arkadaşlarımız ama oyuncu arkadaşlarımıza gelene kadar hocanın da hataları vardır. Bizim de vardır, yönetimin de vardır. Biraz da hedefi final olarak vermemiz, nasıl olsa yapabiliyoruz ya götürdü. Şu nedenden dolayı oldu diyemem ama her şeyin bir araya gelip birazcık havaya girmemizden dolayı ağır bir tokat yedik. Bunun başlıca sorumluluları ben, kaptan olarak, iyi oynayamadım, gol atamadım."

        17

        "Hocamıza bir şey söylemek istemiyorum, işine ne kadar bağlı olduğunu biliyorum. Yaklaşık 25 kişi ilk defa Avrupa Şampiyonası'na gitti takımdan belki önemini anlayamadık, bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum"

        18

        "BEN PRİM ALMADIM"

        "Çok net söylemek istiyorum. Ben prim almadım. Ben gündeme getirmek istemiyorum, çok çirkin bir olay. Fiyatını da söylemek istemiyorum. Bunun lafını yapmadım. Bir gün futbolu bırakınca harfi harfine anlatacağım. O zaman insanlar bana haksızlık yaptığını söyleyecek. İnsanlar bu konuda bizim çok hakkımızı yedi"

        19

        PORTEKİZ MAÇINDAKİ PENALTI...

        "Ondan önce ben 17 penaltının hepsini atmışım. Son 10 yılda Milli Takım'da ve oynadığım takımlarda penaltıları ben kullanıyordum ama o gün nasip olmadı. Beni ilk arayan Şenol Güneş oldu, ellerinden öpüyorum, çok duygusal konuştu, beni ağlattı. Belki sahada da yanlışlar vardı ama penaltı her şeyin önüne geçti. Atsaydım İtalya ya da Makedonya ile oynayacaktım. Amacım ülkemizi Dünya Kupası'na götürmek bırakmaktı"

        20

        "Dünya Kupası'nda değil ama gitmeden bırakmaktı. Öyle hissetmiştim. Fizik olarak hiçbir sorunum yok, artık yorulduğumu ve kafa olarak üzüldüğümü, bir de çarşamba - pazar oynuyorum, 36 yaşındayım ben. Kafa olarak yorulmuştum. Keşke ülkemizi Dünya Kupası'na götürüp bıraksaydım ama böyle bırakmak nasipmiş. Böyle bıraktığım için de gurur duyuyorum, iyi bıraktım, bıraktırılmadım, itibarsızlaştırılmadım"

        21

        "AVRUPA'DA KALMAK İSTİYORUM"

        "Türkiye'den hiçbir takımla görüşmedim. Avrupa'da kalmak istiyorum. Bonservisim elimde, boşta bir oyuncuyum. Avrupa'dan çok ciddi teklifler var. Benimle uzun süreli sözleşme yapmak isteyen 2-3 kulüp var. Ama Türkiye'den gelen bir teklif, görüşme yok."

        22

        "HULL CITY İLE GÖRÜŞTÜM"

        "Hall City ile görüştüm, orası çok sert bir lig. Senede 60 maç oynanıyor. Ben bunu kaldıramayacağımı söyledim. Hull City'yi fizik olarak kaldırabilecek seviyede olduğunu sanmıyorum"

        23

        "KARARIMI HENÜZ VERMEDİM"

        "2 sene daha üst düzey oynayabileceğimi düşünüyorum. Ama şöyle bir durum var iki sene daha oynayıp üst düzey yöneticiliğe ve hocalığa geçmek istiyorum. Ama kararımı vermedim tam. Bu iki düşünceyi birleştirip karar almak istiyorum"

        24

        "2-3 TEKLİF VAR"

        "2 sene oyuncu ve sonraki senelerde hocalık olarak 2-3 teklif aldım. Bir tanesiyle yüzde 70 olarak ilerledik. 5 senelik teklif, iki sene futbol oynayacağım. Bu şekilde bir projeyle devam etmek istiyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ