Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Biyografi Burcu Biricik kimdir?

        Hayat Şarkısı ve Kuzgun gibi dizilerde başrol olarak rol alan Burcu Biricik başarılı oyunculuğu ile adından söz ettirmeye devam ediyor. İşteBurcu Biricik hakkında merak edilenler...

        BURCU BİRİCİK KİMDİR?

        4 Mayıs 1989 tarihindeAntalya’da doğdu. 2006 yılında Antalya’da düzenlenen Miss Mediterranean güzellik yarışmasındaAkdenizKraliçesi seçildi.Lise yıllarında katıldığıTiyatrofestivalinde ödül aldıktan sonra profesyonel anlamda oyuncu olmaya karar veren Biricik,Ege ÜniversitesiArkeoloji bölümünde lisans eğitimini tamamlarken, aynı zamanda daBornovaBelediyesi Şehir Tiyatrosu'nda oyunculuk eğitimi aldı. Biricik, oyunculuk kariyerineBornovaBelediyesi Şehir Tiyatrosu’nda stajyer kadroda yer alarak başladı.Buradaİkinin Biri,Yaşlı Hanımın Ziyareti,Gözlerimi Kaparım,Vazifemi YaparımveYedi Kocalı Hürmüzgibi çeşitli oyunlarda rol aldı.

        2007 yılındaShow TV'de yayımlananMaçolardizisindeki yan rolüyle televizyonda ilk kez yer aldı.Daha sonraToprağın Günlüğükısa filmi. çeken Biricik,Kanal D' de 2011 yılında yayımlananArtiz Mektebiadlı oyunculuk yarışmasına katıldı ve burada birinciliğiAlican Aytekinile paylaştı. Daha sonraMuhteşem Yüzyıl2011 veUstura Kemal2012 dizilerinde küçük roller aldı.Show TV'de yayımlananDüşman Kardeşler2012 dizisindeki Derya adlı Trakyalı bir kızı canlandırdı. Oyuncu,TRT 1'de yayımlananBeni Böyle Sev2013 dizisinde Seda karakterini canlandırmış ve çeşitli reklâm filmlerinde oynamıştır. Biricik 2014 yılının Kasım ayında Kanal D'de başlayanŞeref Meselesidizisinde Kübra karakterini canlandırdı. HalenKanal DdizisiHayat ŞarkısındaHülya karakterini canlandırmaktadır.Burcu Biricik 2016 yılında Emre Yetkin ile evlendi.

        Haberi Hazırlayan: Ece Eşsiz
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ