Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Buse Varol'a büyük şok! Hesabı çalındı - Magazin haberleri
        1

        Ünlü isimlerinin sosyal medya hesaplarını ele geçiren hackerların hedefindeki kişi bu kez şarkıcı Alişan'ın eşi Buse Varol oldu.

        2

        "HESABIMI GERİ ALDIM"

        Varol, önceki gece Instagram hesabından takipçilerine bir banka hesabına para yatırmaları için çağrıda bulunmaya başladı. Kısa süre sonra 31 yaşındaki oyuncunun hesabının çalındığı ortaya çıktı.

        Ardından konuyla ilgili açıklama yapan Buse Varol, "Gece ikide hacklendim. O saatten beri uyumadım. Hesabımı geri aldım" ifadelerini kullandı.

        3

        "SİBER SUÇLARA ŞİKAYET ETTİK"

        Varol, sözlerini, "Siber suçlara şikayet ettik. Bu suçu işleyen kişilerin yaşları küçük. Üç-beş kişinin fotoğraflarına kadar tüm bilgileri elimde... Hepsini açıklayacağım" şeklinde sürdürdü.

        4

        "GELEN LİNKLERİ AÇMAYIN!"

        Ünlü oyuncu Burak Demir'in de Instagram hesabı, kimliği belirsiz kişiler tarafından hacklenmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Demir, "Mavi tikli resmi hesabım çalınmıştır. Lütfen gelen linkleri açmayın ve mesaj içeriklerine itibar etmeyin" diyerek takipçilerini uyarmıştı.

        5

        SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

        Son dönemin popüler oyuncularından Sevda Erginci'nin de 1,5 milyondan fazla takipçisi olan Instagram hesabı kimliği belirsiz kişiler tarafından hacklenmişti.

        Sosyal medya sayfasındaki paylaşımlarla dolandırıcılık yapıldığı belirtilen Erginci, suç duyurusunda bulunmuştu.

        6

        "HESABIMA DAHA YENİ ULAŞABİLDİK"

        27 yaşındaki ünlü oyuncu, daha sonra hesabını geri almasının ardından konuyla ilgili açıklamada bulunmuştu.

        "Gerekli hukuki süreci başlattım" diyen Sevda Erginci, yayınladığı videoda şu ifadelere yer vermişti:

        Merhabalar... Birçoğunuz biliyorsunuz zaten. Salı günü Instagram hesabım çalındı. Az önce daha yeni ulaşabildik ve geri alabildik. Bu süreçte tam olarak ne yaptı bilmiyorum ama birkaç story attığını biliyorum, o storyler üzerinden de birilerini dolandırmaya çalıştığını biliyorum.

        "SAVCILIĞA ŞİKAYETTE BULUNUN!"

        Çok fazla mesaj var. O yüzden şu anda hepsini okuyamıyorum. Kimi dolandırdı, kime ne zarar verdi, kime ne yazdı bilmiyorum. O yüzden bir yerlere para yatırdıysanız, bir zararınız varsa lütfen hemen savcılığa şikayette bulunun. Ben gerekli hukuki süreci başlattım zaten. Bu süreçte destek olan herkese de çok teşekkür ederim.

        7

        NURİ ALÇO DA ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

        Türk sinemasının usta oyuncularından Nuri Alço da benzer bir olayla karşılaşmış ve şikayetçi olmuştu.

        Alço'nun hesabını ele geçirenler, yaptıkları paylaşımda bahis siteleri adı altında paranın işletildiği ve fazla para kazanılacağını söyleyerek, kişileri dolandırmıştı.

        Olayın ardından dolandırıldığını fark eden Zehra Aslan Şahin ve Nuri Alço, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunmuştu.

        8

        3 YILDAN 10 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR

        Dolandırıcılık suçu Türk Ceza Kanunu’nun 157. Maddesinde; “Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına yarar sağlayan kişi bu eylemiyle dolandırıcılık suçu işlemiş olur.” şeklinde düzenlenmiştir.

        Kanunun 158. Maddesinde de bu suçun nitelikli hallerinde; bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle işlenmesi sayılmış ve üç yıldan on yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezasına hükmolunacağı düzenlenmiştir.

        9

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ