Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Büyük Göç'ün ardından ilk gün 148 sefer yapıldı - İş-Yaşam Haberleri

        Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na "Büyük Göç" olarak adlandırılan tarihi taşınmanın yüzde 97'si tamamlanırken, İstanbul Havalimanı'nda yurt dışı ve yurt içi uçuşlar başladı.

        BU SABAH YÜZDE 97'Sİ TAMAMLANDI

        Havacılık sektöründe dünyanın en büyük göçü olarak nitelendirilen 5 Nisan Cuma günü saat 03.00 itibarıyla başlatılan taşınma, 45 saatlik planlamadan daha kısa sürerek 33 saat içerisinde yüzde 96 oranında bitirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan bu sabah 10.00 itibari ile taşınma işleminin yüzde 97'sinin tamamlandığını açıkladı.

        Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi de İstanbul Havalimanı operasyonunun ilk gününün sorunsuz tamamlandığını bildirdi. Ekşi, Twitter hesabından Cumartesi günü 148 seferi yüzde 92 zamanında kalkış ile 39.800 yolcu ile tamamladıklarını bugün toplam 307 seferde 65.466 yolcumuzu taşımayı planladıklarını yazdı.

        REKLAM

        BUGÜN 13.45 İTİBARİYLA 127 SEFER YAPILDI

        Türk Hava Yolları (THY) bugün saat 13:45 itibarıyla 48 seferle İstanbul Havalimanı'ndan 10 bin 641 yolcu uçururken, limana 79 seferde 14 bin 582 yolcu getirdi. Yolcuların toplam bagaj sayısı 21 bin 792, THY'nin performans oranı ise yüzde 84 oldu.

        YOLCULAR İZLENİMLERİNİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

        Yolcular da sosyal medya hesaplarından ilk izlenimlerini paylaştı. Trafiğin olmadığı saatlerde havalimanına ulaşmanın kolay ve hızlı olduğundan bahseden yolcular, kontuar ile yolcuların uçağa alındıkları kapılar arasındaki mesafenin uzunluğundan şikayet etti. Bu sürenin 7-8 dakikayı bulduğu belirtildi. Zaman zaman kontuarlarda kuyruk oluştuğu dikkat çekti.

        Havalimanında yolculara rehberlik yapan personelgüler yüzleriyle takdir topladı.

        Binanın hala inşaat kokması ve halen faaliyete geçmemiş mağazaların bulunması da yolcuların dikkatini çeken bir başka nokta oldu.

        SELAMLAMA UÇUŞUYLA VEDA

        Atatürk Havalimanı'ndan kalkan son uçak, İstanbul'un tarihi yerlerini de kapsayacak şekilde Boğaz üzerinden rota izleyerek selamlama uçuşu yaptı.

        SABİHA GÖKÇEN'DE YOĞUNLUK

        "Büyük Göç" olarak adlandırılan tarihi taşınma işleminden dolayı Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yoğunluk meydana geldi. Yoğunluk genellikle yurt dışı uçuşlarında yaşandı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda günlük 590 sefer yapılırken, ‘Büyük Göç’ sebebi ile 64 uçuş daha eklendi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ