Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Sergen Yalçın'dan son dakika açıklamaları: Transfer, Şampiyonlar Ligi ve... - Haberler - Beşiktaş Haberleri
        1

        "Ben hiç eyvah demem. Kurada da eyvah demedim, hiç eyvah demem. Maç oynayacağız sonuçta. Oynanmamış maç sonuçta."

        2

        "Küçüklüğümde futbolcu olmayı hiç düşünmüyordum. Arkadaş ortamında eğlencesine oynuyorduk. 16-17'sinden sonra olacağız galiba dedim. Aklımda yoktu öncesinde futbolcu olmak. Hiç düşünmedim."

        3

        "Çocukluğumuz Sarıyer'de Rıdvan Dilmen seyrederek geçti. Kilyos'ta oturuyorduk biz. Kilyos'tan Sarıyer'e sürekli Rıdvan Dilmen için giderdik."

        4

        "Her şey tesadüf. Planlı programlı hiçbir şey yok. İlkokul 4-5'e gidiyordum. Babam Beşiktaş'ın seçmeleri var dedi. Haydi gidelim dedim babama. Git gel git gel, anlamadım nasıl olduğunu, futbolcu oldum."

        5

        "Oyunculara şunu söylüyorum, oynamayanlara kapım açık. Neden oynamadığını merak ediyorsan gel, çok merak ediyorsan anlatırım. Oynayan oynamayan ayrımı yapmayı doğru bulmuyorum. Oynamıyorum diyen Necip, 26 maç oynamış. Allah'tan kork, oynamıyorum diyemezsin."

        6

        "Oğuzhan iyi oyuncu, çok yetenekli oyuncu, kapasitesi var. Oynatıyorum, çok iyi oynuyor ama sonra 10 gün yok, sakat. Şimdi oynatıyorsun, çok iyi ama 1 hafta yok, sakat. Bir takımda oynayabilecek 22 oyuncu varsa, çok da tolerans geçemezsin."

        7

        "Oyuncuya dayalı bir düzen asla kurulmamalı, asla. Takımı bitirir. Camiayı bitirir. Ben bunu gördüm. Hiçbir türlü oyuncuya bağlı düzen olamaz. Maç başladığı zaman oyuncu ne ağırlığı, ne formayı, ne bantı anlar. Maç başladığı anda oyuncu maçı oynar. Prim olmuş, ailenden biri vefat etmiş. Oyuncu bunları düşünmez, sadece oyunu düşünür. Ancak biz oynarken düşünüyorduk. Maçı erken bitiriyorduk, 50-60'ta"

        8

        "Stadyumdaki imza törenine 'Ne gerek var, az kişi olacak rezil olacağız' dedim. Zaman da yok, planlama falan yok. Tesadüf her şey. O stadı öyle kalabalık görünce şoka girdim, 'Biz yandık' dedim. Ben hayatımda hiçbir maçta heyecanlanmadım. O gün heyecanlandım. Ben hiçbir maçta, o imza attığım gün kadar heyecanlanmadım."

        9

        "Geçtiğimiz sezon, bence tarihin en zorlu sezonu. Sezon başında işler iyi gitmiyordu ama sebepleri var. Taraftarlara çok yanlış bilgi veriliyor. Bizim gizli saklı işler yapmaktansa herkese anlatmamız lazım."

        10

        "Benim transfer olma dönemimde çok yanlış bilgiler verildi. Her gün görüşüyoruz, pazarlık yapıyoruz gibi oldu. Böyle şeyler yaşanmadı. Sezon başında sıkıntılı oyuncularımız vardı, transfer yapmamıştık. Paok, Rio Ave maçları.... Ben o zaman, 'Bizim Avrupa'da oynayacak zamanımız gelecek.' dedim ama o an değildi."

        11

        "Hesapta olmayan Paok maçı önümüze çıktı. Toplandık, 10 gün sonra Paok maçı var. Bana hazırlık maçı yapmadan Paok maçına çıktı dediler. 10 gün var. Ben bilmiyorum hazırlık maçı yapmasını, sen mi biliyorsun? Köy takımıyla oynuyorsunuz dediler. Hangi köy takımı? Geçen sene Avrupa'dan elendiğimize sevindik."

        12

        "Nisan ayına tam kadro girersek, biz bu işi götürürüz dedik. Nisan'a kadar 7 futbolcumuz gitti. Perişan olduk. Forvetlerimiz sakatlandı, kenarda hücum oyuncusu kalmadı. Aboubakar ve Cenk sakatlanınca ön taraftaki oyuncuların hepsinin yerini değiştirdim çünkü kenarda hamle yapacak oyuncu yok."

        13

        "Oyuncuyken şampiyon olacağımızı biliyoruz çünkü işi kendimiz yapıyoruz. Antrenörken öyle değil çünkü kenarda duruyorsun. Zamanın ne göstereceğini bilemeyiz. Bizim yaptığımız iş tamamen başarı üstüne. Ben o takımla çalışmışım didinmişim, maçı 1-0 kaybetmişim. Kimseye bir şey anlatamazsın. Gönül ister 20 sene kalalım takımın başında, ama gönül istiyor işte."

        14

        "Biz oyuncuyla anlaştık ama Federasyon limit yüzünden tescil etmiyor. Başkanımız limit aşmak için öyle gelirler buldu ki, o gelirlerle limiti aştık ve oyuncu aldık."

        15

        "Büyük takımda şampiyonluktan başka hedef yok. Şahsi hedefim, her sene şampiyon olmak. Bir de Avrupa planım var. Avrupa'da gideceğim lig, İspanya olabilir. Kariyer planım biraz sekteye uğradı. Geç geldim büyük takıma. 4 yıl önce gelmem lazımdı. İlk 2-3 sene, antrenörlük yapmamışım ben. Onu anladım."

        16

        "Milli takım da olabilir. Orada çalışmayı her Türk antrenör ister. Şu an da değil."

        17

        "Bu sene de bütün kupalara talibiz. Sonraki planımda da Avrupa olabilir mi diye çalışıyoruz. Küçük teklifler oldu ama Beşiktaş'tan bir yere gideceksen, hatırı sayılır bir yere gitmen lazım."

        18

        "Rachid Ghezzal'ın transferi tesadüfen oldu. Transferin bitmesine 2 gün var, menajer arkadaşım bana geldi 'Seyreder misin?' dedi. Telefondan seyrettim, 'Sen bu oyuncuyu nereden buldun?' dedim. Tanımıyordum oyuncuyu. Ghezzal'ın sadece topu alışına verişine baktım."

        19

        "Bu sene inanılmaz bir güven tazelemesi var camiada. Transferler geç geldi ama kimse birbirine yazmıyor çünkü artık güven var. Benim geç gelmemde bir problem yok çünkü çok ara vardı. Ben olmasam ne olur, telefonla konuşuyorum zaten."

        20

        "Yabancı sınırıyla ilgili soru, '6 yabancı futbolcunun kulübede oturması doğru mu?' olmalı. 3 tane Türk oyuncu oynatmakla oyuncunun yetişeceğini mi düşünüyoruz? Sizce bu doğru mu?"

        21

        "Rıdvan'ın kiralanması nereden çıktı anlamadım. Biz hiç kimseye böyle bir şey demedik. Rıdvan ve Ersin bizim geleceğimiz. Biz kiralar mıyız bunları? Biz Ersin'i ve Rıdvan'ı veririz ama minimum 10 milyon avroya veririz."

        22

        "Kaleci Utku, Karagümrük'e gidiyor gibi, Montero'yu almaya çalışıyoruz. Üstüne bir de yabancı orta saha planımız var. 3-4 oyuncu üstünde çalışıyoruz."

        23

        "Yabancı oyuncuyu kısıtlarsak Türk futbolcu gelişir mantığı %100 yanlış. Biz nasıl çıktık? Oynayacak adamın önünde durabilir misin. Galatasaray'dan Kerem çıktı. Oynuyor çocuk. Yabancı sınırında önce kararı kimin aldığını açıklansın. Bu kararı kim aldı?"

        24

        "Salih atılınca 4. hakem bize ‘Sahada 3 Türk olmalı’ dedi. Biz de ‘8 yabancı olması gerekmiyor mu? E 8 yabancı var işte sahada’ dedik. Herkes bir şey söylemeye başladı. 5 dakika daha konuşsak belki gol yiyeceğiz. Bırak lanet olsun sokalım Necip’i oyuna dedim.”

        25

        "Kaç yabancının oynadığı seni neden ilgilendiriyor? Yabancı serbest olursa, ben Ersin'i, Rıdvan'ı, Salih'i, Kenan'ı, Necip'i oynatmayacak mıyım?"

        26

        "Oyuncuyu kadro dışı bırakmak çok farklı bir şey. Artık ondan ümidi kesmek anlamına geliyor. Adem Ljajic ile 8 kez toplantı yaptım, çok konuştum ama istediğim seviyeye gelmedi. O maliyetle bu performans kabul edilemez!"

        27

        "Fenerbahçe gençleri oynatıyor, iyi bir hocaları var. Galatasaray'da zaten Fatih hoca var. Trabzonspor kadroyu çok erken kurdu. En hazır onlar görünüyor. Avrupa'da Roma'ya elendin ama kimse sana 'Neden elendin?' demez."

        28

        "Oyunu çift taraflı oynanan bir oyuncuyu kim istemez? O yüzden Gedson ile ilgilendik. Artık Avrupa'da kimse tek taraflı oynayan futbolcu istemiyor."

        29

        "Futbol artık çok değişti. Galatasaray, PSV karşısında bizim PAOK karşısında düşütüğümüz duruma düştü."

        30

        "Bilmeden yazıyorlar. Bir kere başkanın evinde görüştük. İkinci görüşme Emre Kocadağ'ın evinde. Öyle bir imaj verildi ki, yok 800 verdiler 1 istedi yazıyorlar çiziyorlar. Yok öyle bir şey. Tatildeydik zaten. Hepimiz yorulduk."

        31

        "3 sene kontrat yaparsam eğer, ‘Tazminatı çakarım’ sana. Alırım o tazminatı senden. ‘Vermem’ diyemezsin bana. Ben diyorum ki ‘Kulübü böyle bir yükün altına neden koyayım?’ Hocam sen bana 3 sene kontrat teklif edersen, beni bağlarsan ben de seni bağlarım öyle."

        32

        "Anadolu’da hiçbir ekipten tazminat almadım. Orada da böyle bir kontrat yapmadım. Kontratlarımın hepsi 1 senelik her yerde ve tazminat eklemiyorum. Biz zaten buradayız. Olduğumuz yer belli. Camiamızın olduğu yer belli. Geçen seneden belli yani."

        33

        "Karagümrük ile hazırlık maçı oynuyorduk. Larin'i gördük, fizikli mizikli belki sol kenar oynar dedik. Çocuk harbiden sol kenar çıktı, santrfor falan değil. Bunları tesadüfen görüyoruz yani."

        34

        “Güven Yalçın'a İngiltere Championship'ten bir teklif var. Ama gitmek istemiyor.”

        35

        "Cüneyt hoca çok iyi bir hakem ama küçük ayrıntıları kovalamasın diyorum. Salih'in ilk sarı kartını verme, ikinciye direkt kırmızı kart ver. Salih'in ilk hareketinin oyuncuyla ilgisi yok. Oyuncuyla ilgisi olsa ver zaten ama o zaman onların yaptıklarına da ver."

        36

        "Bu ülkede VAR sistemi var. Bu VAR, neden var? Geçen hafta Kenan'ın pozisyonu, bu hafta Vida'nın pozisyonu. 'Bilmeden bastı.' diyorlar. Bilmeden adama yumruk at, bilmeden yaptım de geç o zaman."

        37

        "Çalıştığım hiçbir kulüpte oyuncularla bir problemim olmadı. İletişime açık bir insanım. Oyuncu problemi çözmek istiyorsa benimle çözer. Oğuzhan geldi. 'Hocam ben niye oynamıyorum?' dedi. Ben de niye oynamadığını anlattım."

        38

        "Fauldü, taçtı, hakemler hatalı kararlar verebilir. Bu, çok önemli değil ama direkt sonucu etkileyecek kararlar veriyorsun. Benim 7 puanım var, 9 olabilirdi. Sen VAR'a gidip baksaydın penaltı verebilirdin."

        39

        "Geçen sene Yaşar Kemal Uğurlu, 60 metre uzaktan Ersin'in pozisyonunda kırmızı kart verdi. Ben dedim ki, hocam aynı yerdeyiz ben görmedim pozisyonu, sen nasıl gördün?"

        40

        "Can Bozdoğan'ın bizde opsiyonu var. Fena bir oyuncu değil ama daha göreceğiz."

        41

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ