Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Cenk Tosun'a büyük övgü! Everton efsanesi Duncan Ferguson milli golcüyle ilgili açıklamalar yaptı - Futbol Haberleri
        1

        Cenk Tosun, İngiltere'de övgüleri toplamaya devam ediyor. Devre arası transfer döneminde 26 milyon Euro bonservis bedeliyle Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan Cenk, Premier Lig'de forma giydiği son 3 maçta 4 gol atarak dikkatleri üzerine çekmişti.

        2

        2000-2006 yılları arasında Everton formasını giyen, 2014'ten bu yana ise antrenörlük yapmaya başlayan Duncan Ferguson, Cenk Tosun'la ilgili olarak SKY Sports'a açıklamalar yaptı.

        3

        Cenk'in performansını değerlendiren Ferguson, "Sahaya çok iyi yerleşiyor ve pozisyon bilgisi üst düzeyde. Premier Lig'e adapte olması zaman alsa da şu an gayet iyi durumda" ifadelerini kullandı.

        4

        Milli golcünün çalışmalarına devam etmesi gerektiğini vurgulayan Ferguson, "Şu anda birkaç gol attığını görüyoruz ve umarım devam eder."

        5

        "Bu istekle devam ederek çalışmalarını sürdürdüğü takdirde oldukça başarılı olabilir. Sanıyorum ki bizim için çok gol atacaktır" yorumunda bulundu.

        6

        BİRLİKTE ÇALIŞIYORLAR

        Cenk Tosun geçen günlerde yaptığı açıklamada Duncan Ferguson ile antrenmanlardan sonra ekstra çalışmalar yaptığını dile getirmişti.

        7

        Ferguson'ın Everton efsanesi olduğu vurgulayan Cenk, Antrenmanlardan sonra Duncan Ferguson ile oyunum üzerine çalışıyorum. Ferguson bir Everton efsanesi ve bana çok yardımcı oluyor. Fiziğim ve şutum üzerine çalışıyor."

        8

        "Bu sayede sahada daha iyi hale geliyorum. Fiziksel olarak kendimi daha iyi hissediyorum. Premier Lig ve İngiltere’ye uyum sağladım. Dolayısıyla sahada da kendimi daha iyi hissediyorum.” şeklinde konuşmuştu.

        9

        "TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDİYORUM"

        Cenk Tosun, kariyerindeki yeni dönemde sadece Beşiktaş'ı değil, Türkiye'yi temsil ettiğini söyledi.

        10

        Everton Türkiye sosyal medya hesabına konuşan 26 yaşındaki milli futbolcu, "Burada sadece Beşiktaş taraftarını değil, bütün ülkemi, Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Bursasporlu, Trabzonsporlu, bütün takımların taraftarlarını gururlandırmaya çalışıyorum. Sadece Beşiktaş'ı değil, güzel ay-yıldızlı bayrağımızı temsil ediyorum." ifadelerini kullandı.

        11

        Futbolseverlerin kendisine verdiği desteğin öz güvenini artırdığını belirten Cenk Tosun, "Bunu maça da yansıtabiliyorum. İlk günden beri çok güzel mesajlar geliyor. Desteklerini eksik etmesinler, onları çok seviyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        12

        BASININ İLGİSİNİ ÇEKTİ

        İngiltere Premier Lig'de Stoke City'yi 2-1 yenen Everton'ın gollerini atan Cenk Tosun, yüksek performansıyla adından söz ettirmeye devam etmişti.

        13

        İngiliz basını, İngiltere Premier Lig'in 31. haftasında Everton'ın deplasmanda Stoke City'yi 2-1 yendiği maçta takımının iki golünü atarak galibiyetin mimarı olan Cenk Tosun'dan övgüyle bahsetmişti.

        14

        Daily Mail gazetesi, milli futbolcu Cenk Tosun'un attığı iki golle Everton'ın 13 Aralık'tan sonra ilk kez galip geldiğini belirttiği haberinde "Tosun dişlerini gösterdi" ifadesini kullanmıştı.

        15

        Haberde ayrıca, Stoke City'den Charlie Adam'ın 30. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmasının da Everton'ın galibiyetine etki ettiği aktarılmıştı.

        16

        ESPN, "Everton'ı Cenk Tosun taşıdı" başlıklı haberinde milli futbolcunun ikinci yarıda attığı iki golle deplasmanda 5 maçtır mağlup olan Everton'ın galip gelmesini sağladığı bildirildi. ESPN ayrıca, ocak ayında Beşiktaş'tan transfer edilen Cenk Tosun'un son 3 maçta 4 gol kaydettiğini vurgulamıştı.

        17

        The Telegraph gazetesi ise, "Cenk Tosun, Everton'ın sıkıntısını sonlandırdı" başlığıyla verdiği haberde, 26 yaşındaki futbolcunun son haftalardaki performansıyla Premier Lig'e alıştığını kaydetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ