Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Cuma namazı ne zaman ve ezan saat kaçta okunacak? Diyanet ile 24 Haziran Cuma İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa il il Cuma namazı saatleri
        1

        Cuma gününde camide hutbe dinleyip, ibadet etmek isteyenler cuma namazı saatlerini araştırmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından namaz vakitleri takvimin açıklanmasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 81 il Cuma namazı saatleri netlik kazandı. Peki Cuma namazı saat kaçta? İşte Diyanet ile 24 Haziran İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa il il Cuma namazı saatleri...

        2

        BUGÜN CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA OKUNACAK?

        Cuma namazını camide cemaatle eda etmek isteyen binlerce Müslüman Cuma namazını araştırmaya başladı. 24 Haziran Cuma namazı saatleri her il için farklılık gösteriyor.

        Vatandaşlar Diyanet namaz vakitleri takvimi ile ikamet ettikleri ilin Cuma namazı saatini öğrenebilir. İşte, 24 Haziran İstanbul, Ankara, İzmir cuma namazı saatleri

        81 İL CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

        İSTANBUL: 13:11

        İSTANBUL NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

        7

        CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

        *Namaza başlarken ilk olarak "Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının 2 rekât farzını kılmaya. Uydum hâzır olan imama." diyerek Cuma namazını kılmak için niyet ederiz. Ardından "Allahu Ekber" diyerek Tekbir getilir ve namaza başlanır.

        *Tekbirden sonra elleri bağlanır ve sessizce Sübhaneke okunur. Sübhaneke'den sonra bir şey okunmaz ve imam dinlenir.

        8

        *İmam sureleri bitirdikten sonra "Allahu Ekber" diyerek rükûya gidilir. Rüku'da 3 kere "Sübhâne Râbbiye'l-Azim" denir ve ardından doğrulunur. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca ise "Rabbenâ leke'l hamd" denir.

        *Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye gidilir. Secdede 3 kere "Sübhâne rabbiyel-a 'alâ" denir. "Allahu Ekber" diyerek dizlerin üzerine oturulur. Tekrar "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye gidilir ve 3 kere "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ" denir.

        9

        *"Allahu Ekber" diyerek secdeden ayağa kalkılır ve ikinci rekâta başlanır. Ayağa kalktıktan sonra eller bağlanır ve hiçbir şey okunmadan imam dinlenir.

        *İmam sureleri bitirdikten sonra "Allahu Ekber" diyerek rükûya gidilir. Rüku'da 3 kere "Sübhâne Râbbiye'l-Azim" denir ve doğrulunur. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca ise "Rabbenâ leke'l hamd" denir.

        10

        *Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye gidilir. Secdede 3 kere "Sübhâne rabbiyel-a 'alâ" denir. "Allahu Ekber" diyerek dizlerin üzerine oturulur. Tekrar "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye gidilir ve 3 kere "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ" denir.

        *Secdeden kalkarken "Allahu Ekber" diyerek Tahiyyata oturulur ve Ettehiyyâtü, Allâhumme Salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ duaları okunur. Dualar bittikten sonra imamla birlikte önce yüz sağa çevrilir ve "Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" denilerek selam verilir. Aynı şekilde sola da selam verdikten sonra Cuma namazının farzı tamamlanmış olur.

        İL İL CUMA NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ