Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esenyurt'ta açıklamalar

        İstanbul Esenyurt'ta vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, süper marketlerdeki fahiş fiyatlarla ilgili olarak "Şimdi 31 Mart'a kadar bu iş düzene girdi, girdi. Girmedi yeni planlarımız var. Benim vatandaşım artık mahallesine kadar ulaşacak bu gıda ürünlerini temin edecek. Gerekirse daha da fazla bu yelpazeyi genişleteceğiz. Ya yola gelecekler, ya yola gelecekler. Biz vatandaşımızı aracılara, tefecilere, fırsatçılara sömürtmeyeceğiz" diye konuştu.

        Erdoğan, İstanbul'un eski günlerine dönmesine izin vermemelerini istediği Esenyurtlular'a aynı zamanda CHP'ye oy vermenin teröre destek anlamına geldiğini söyledi. Erdoğan şöyle konuştu: "Buranın listesinde yine bu terör örgütünün desteklediği kişiler var. Aman ha! Bunlara vereceğimiz oylara dikkat edelim. Beylerin bu noktada liste kavgasından çöpleri toplamaya vakti kalmıyor. Parti içi mücadeleden vatandaşa hizmet edecek zamanları olmuyor".

        İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları...

        Bize güvenen, bize inanan, destek veren her bir Esenyurtlu kardeşime teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da sizin, İstanbul, ülkemizin, milletimizin refahı için çalışmaya devam edeceğiz. 17 senedir Türkiye'ye azimle hizmet götürüyoruz. 25 yıldır İstanbul'a onurla, gururla hizmet ediyoruz. 40 yıldır milletimize hizmetkâr olmanın gururunu yaşıyoruz.

        BİNALİ YILDIRIM BEY KARDEŞİMİZİ BÜTÜN TÜRKİYE TANIYOR

        Siz yetki verdiğiniz, Rabbimde ömür verdiği sürece inşallah bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Esenyurt'un bir kez daha desteğini bekliyoruz. 31 Mart'tan sizlerden tekrar durmak yok devam inşallah demenizi bekliyorum. Ulaştırma Bakanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlıkları görevlerinde bulunmuş Binali Yıldırım kardeşimizi Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday gösterdik. Binali Yıldırım kardeşimizi sadece Esenyurt, İstanbul tanımıyor, bütün Türkiye tanıyor.

        REKLAM

        ESENYURT'TA AZMİ EKİNCİ KARDEŞİM GÖREVİ EN İYİ YAPACAK

        Elde ettiği birikim ve tecrübeyi Binali Bey inşallah 31 Mart'tan itibaren İstanbul'a taşıyacak. Kendisi inşallah projeleriyle İstanbul'u daha çok güzelleştirecek ve daha çok kalkındıracak. Esenyurt'ta da yine tecrübeli, gayretli kardeşimizi aday olarak Esenyurt'a görevlendirdik. Azmi Ekinci kardeşimizi bu görevi en iyi şekilde ylerine getireceğine inanıyorum.

        BİZİM ESERLERİMİZİN OLMADIĞI İL VE İLÇE YOKTUR

        31 Mart seçimleri Esenyurt için barışa, huzura vesile olsun. Biz milletimize olan sevgimizi sadece lafta bırakmıyoruz, aynı zamanda yatırım, eser, hizmetlerimizle de ispat ediyoruz. Hiçbir ilçemiz geri kalmasın, hiçbir vatandaşımız kendini dışlanmış, ötelenmiş hissetmesin diye gece gündüz gayret ediyoruz. Eserimizin olmadığı ilçe yok. Her bir mahalle, köyümüzde yaptığımız hizmetler var. Türkiye'nin 922 ilçesinde eserimiz var. Türkiye'nin kalbi, umudu, adeta nüvesi olan İstanbulumuza çok büyük yatırımlar yaptı. CHP'li beceriksiz, kifayetsiz, vizyonsuz başkanlarının elinde her gün geriye giden şehri nihayetinde başarılarla biz buluşturduk.

        İNSANLARIMIZ SAĞLIKLI GİDER MİKROP KAPIP GELİRLERDİ

        Bugün Kasımpaşa'da Çevre Şehircilik olarak 50 bin konutun planlamasını yaptık, açıklamasını yaptık, kura çekimini de kısa sürede yapacağız. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklarla boğuşan İstanbul'dan biz kurtardık. Eğitimde evlatlarımız bizim gibi 60-70 kişilik sınıflara mahkum olmasın diye şehrimize yeni derslik kazandırdık. İlçelerimizin her birini akıllı tahta, bilgisayar, kütüphane, her türlü teknolojik altyapının olduğu okullarla, meslek liseleriyle donattık. Sağlıkta İstanbul'un hali tam anlamıyla perişandı. İnsanımız sağlıklı gittikleri hastanelerden mikrop, hastalık kapmış olarak geri dönerlerdi.

        BİZ VATANDAŞIMIZI ARACILARA, TEFECİLERE SÖMÜRTMEYECEĞİZ

        Bay Kemal bizimki senin gibi hastanelerdeki o dertlilerin kuyruğu değil, yokluk kuyruğu değil, bizimki varlık kuyruğu varlık. Ve benim vatandaşıma biz ucuza nasıl ürün veririz, bunun adımını attık. Yarı yarıya fiyatlar düştü mü? Düştü. Şimdi 31 Mart'a kadar bu iş düzene girdi, girdi. Girmedi yeni planlarımız var. Benim vatandaşım artık mahallesine kadar ulaşacak bu gıda ürünlerini temin edecek. Gerekirse daha da fazla bu yelpazeyi genişleteceğiz. Ya yola gelecekler, ya yola gelecekler. Biz vatandaşımızı aracılara, tefecilere, fırsatçılara sömürtmeyeceğiz.

        ESENYURT DEVLET HASTANESİ'NİN ARSA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

        Son 17 yılda İstanbul'a 10 bin yatak kapasiteli 133 sağlık tesisi kazandırdık. Önümüzdeki yıl hizmete sunacağımız 2 bin 682 yataklı İstanbul Başakşehir İkitelli Şehir Hastanemizin inşaatı hızla devam ediyor. Buraya da aynı zamanda hizmet verecek. 250 yataklı Esenyurt Necmi Kadıoğlu devlet hastanesinin de içinde bulunduğu 10 adet hastanenin inşaatı sürüyor. Esenyurt Devlet Hastanesi'nin arsa tahsis çalışmaları da aynı şekilde sürüyor.

        2023'E KADAR 123 BİN KAPASİTELİ OTAPARKI HİZMETE ALIYORUZ

        İmar Barışı ile İstanbul genelinde 1 milyon 700 bin vatandaşımızın sorunu çözdük. İnşası devam eden hızlı tren hatlarıyla İstanbul'u ülkemizin dört bir noktasına bağlayacağız. İstanbul'un otapark kapasitesini arttırdık. 2023'e kadar 123 bin araç kapasiteli otoparkı hizmete almayı planlıyoruz. Raylı sistemlerde 94 öncesi sadece 34 km. olan raylı sistemi yeni metro hatlarıyla 170 kilometreye çıkardık. İstanbul'a 475 kilometre bölünmüş yol yaptık. İstanbul'u dünyanın en yaygın ağıyla donatmak hedefimizdir.

        BİZ ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİRKEN BAKIYORUZ CHP AYNI CHP...

        CHP'nin döneminde Ümraniye'deki o vahşi depolama patladı, 39 vatandaşımız can verdi. İşte CHP bu. İstanbul bugün modern, temiz ve sağlıklı metropole dönüştü. Bir zamanlar çöplerin bile toplanmadığı İstanbul'da bugün 3 çöp gazından elektrik enerjisi üretim tesisi bulunuyor. Kemerburgaz Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim tesisinin yapımına başladık. Biz çöpten bile elektrik üretirken bakıyorsunuz CHP hala eski CHP. Türkiye gelişiyor, teknoloji ilerliyor ancak CHP hep aynı yerde sayıyor.

        'KÜLTÜR MERKEZİ YOK' DİYOR SEVSİNLER SENİ...

        Beylikdüzü'nün başkanı şimdi İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı oldu. Çöplükten geçilmiyor. Oradaki vatandaşlar, televizyondaki görüntüler ortada. İzmir, körfez aynı.Bizde eskiden Haliç vardı ya, şimdiki körfezin hali o. Sütlüce'deki yeri ne hale getirdik. Orası kongre merkezi oldu. CHP'nin büyükşehir adayı 'AK Partili belediyelerde kültür merkezi yok' diyor, sevsinler seni. Bizim belediyelerimizin hepsinde kültür merkezi var. Siz toplantınızı gidip Haliç Kongre merkezinde yaptınız. Oranın sahibi kim? Orayı şu fakir yaptı.

        BURADAKİ LİSTEDE TERÖR ÖRGÜTÜNÜ DESTEKLEYEN KİŞİLER VAR

        Şişli'de bile günlerce sokaktaki çöpü toplayamadılar. CHP'nin gündemi farklı. Beylerin gündemi eşe, dosta koltuk bulmak. Şimdi burada da var. Buranın listesinde yine bu terör örgütünün desteklediği kişiler var. Aman ha! Bunlara vereceğimiz oylara dikkat edelim. Beylerin bu noktada liste kavgasından çöpleri toplamaya vakti kalmıyor. Parti içi mücadeleden vatandaşa hizmet edecek zamanları olmuyor.

        'KÜRTLERİN TEMSİLCİSİYİZ' DİYORLAR! HAYIR DEĞİLSİNİZ

        Bunları aldık, HDP'lileri aldık, onların yerine kayyumlar atadık. Her taraf pırıl pırıl oldu. Diyarbakır'ı görmenizi isterim. Diyarbakır'ı çöpten, çukurdan aldık. Oraları geceleri aydınlattık. Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı'yı öyle yaptık. İş bilenin kılıç kuşananın. Bunlar bu millete, vatana ihanet ettiler. Kalktılar, yattılar 'Ben Kürtlerin temsilcisiyim' dediler, değilsiniz. Kürt kardeşlerimin haklarını da bu ülkede biz savunduk. Yaradanı yaradandan ötürü sevdik. Evlerin altından açılan tünelleri gördüm. Yılmadan usanmadan oraları da ayağa kaldırdık. Bütün o binalar şimdi bambaşka şehirler haline geldi.

        ÇOK SEVİYORSAN KUZEY IRAK'TA KÜRDİSTAN VAR ORAYA GİT

        Cudi'ye, Gabar'a, Kandil'e girdik. İnlerine girdik, inlerine! Bu ülkeyi böldüremezdik, buna müsaade edemezdik. Bak ne diyor 'Kürdistan'da kazanacağız, batıda da AK Parti'ye ve MHP'ye kaybettireceğiz'. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Orta Anadolu, Ege, Marmaramız var mı? Bu adam Kürt bile değil ha! Çok seviyorsan Kuzey Irak'ta Kürdistan bölgesi var. Defol oraya git! Bu ülkeyi bölme gayreti içerisine girme.

        İSTANBUL'U ESKİ GÜNLERE DÖNDÜRMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

        Ben Kürt, Türk, Laz, Boşnak, Çerkez'e hepsini aynı şeyi söylüyorum. Bu ülkede 780 bin kilometrekarede Güneydoğuya, Doğuya hizmet gittiyse bizimle gitti. Gene götüreceğiz, daha iyi olacak. Şu anda ben Esenyurt'ta bu konuşmamı yaparken özellikle sizleri Allah için sevdiğimi de söylemek istiyorum. Böyle gayret edeceğiz. İstanbul'u tekrar eski kötü günlerine döndürmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bunun için 31 Mart'a kadar daha çok çalışacağız. Tempoyu daha da arttıracağız. 31 Mart günü muhakkak sandıklara gideceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ