Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul'da önemli açıklamalar

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Eyüpsultan mitinginde vatandaşlara seslendi. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "Geçen seçimde finali Eyüpsultan'da yapmıştık, bu sefer ikinci ziyaretimizi Eyüpsultan'a yapıyoruz. İnşallah bereketli olur. Bu ilçemizde adının şanına yakışır bir netice alacağımıza inanıyorum. Biz İstanbul'un dertlisiyiz ve bunu devam ettireceğiz. 31 Mart seçimleri Eyüpsultan'la beraber tüm Türkiye için barışa, huzura vesile olsun.

        Biz sadece İstanbul'u, Eyüpsultan'ı sevmekle kalmadık, İstanbul'a, Eyüpsultan'a eşi benzeri görülmemiş hizmetler kazandırdık. Önümüzdeki dönemde 3 katlı İstanbul Tüneli ve Kanal İstanbul ile yüzlerce kilometrelik metro hatları başta olmak üzere pek çok proje gündemimizde.

        Ben Fatih İmam Hatip'i bitirdiğimde üniversiteye almıyorlardı. 'Fark ders imtihanı' dediler, Eyüpsultan'da 6 dersi verdim, üniversiteye gitme imkanı kazandım.

        CHP'nin adayı diyor ki, 'AKP2li belediyelerde kültür merkezi yok' diyor. Sen ne yaptın? Önce sen çöplükleri temizle... AK Partili belediyelerin hemen hemen hepsinde kültür merkezi vardır, patronun gibi yalan söyleme. Man Adası gibi yalan söyledi, mahkemeye havale ettim, 2,5 milyonu kazandım. Yargı onayını verdiği anda bunu Mehmetçik Vakfı'na vereceğim. Bunların akşam yalan, sabah iftira. Karakter bu. Biz bu yalanları yanına kar bırakmayacağız.

        CHP'nin başında bir zat var. Bu zatı dönemin hükümeti SSK'nın başına getirdi. Yöneticiden beklenen, bilgisini becerisini konuşturup bu sıkıntıları çözmesi beklenir. Bu zat, SSK'yı kar eden kurumu borç batağına sokup öyle gitti. Bugün ülkemizin en iftihar verici hizmetlerinin sunulduğu sosyal hizmetler içler acısı hale geldi. Bay Kemal kiminle kol kola. Dörtlü çete sandığa beraber gidiyor. Biz de Cumhur İttifakı'yla gidiyoruz. Cumhur İttifakı 'Beka meselesi' diyor.

        Bu şehrin eksiklerinin giderilmesi için yoğun bir mesai yaptık. Bu İstanbul 25 yılın öncesinin İstanbul'u değil. Milletimiz için bugün çöplerin toplanması gayet tabii bir hizmet. Musluğunu açtığında tertemiz su akması zaten olması gereken bir hadisedir. Milletimiz için metroda, metrobüste seyahat etmek gayet tabiidir. Ama ben İstanbul'a belediye başkanı olduğumda Macarların Ikarus otobüsü vardı, mazotlu koltukları vardı. Dedim ki 'İstanbul'a bu yakışmaz'. 'İstanbul'a Mercedes otobüs alacağız' dedik, herhalde Mercedes de bir komisyon verir. Gençlerin çoğu o zaman ne vardı bilmez. Büyüklerin gençlere anlatması lazım. Bu seçimde yaklaşık 1 milyon genç oy kullanacak."

        SANCAKTEPE'DE KONUŞTU

        İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sancaktepe'deki konuşmasının satır başları şöyle:

        Sancaktepe neydi bugün ne oldu? Bütün bunlar kararlılığın neticesidir. Yola çıkarken eğitim, adalet ile yürüyeceğiz dedik. Bugünlere geldik. Karşımda burada yaptığımız okulları, kültür merkezlerini görüyorum. Geçenlerde CHP'nin bir adayı var ya, çıkmış diyor ki, AK Partili belediyelerde kültür merkezi yok, kreş yok. İstanbul'da bir aday tanıtımı yapmak istediniz. Nerede yaptınız. Haliç Kongre Merkezi'nde yaptınız. Demek ki siz de yok. Niye Haliç de yaptınız? Orası pırıl pırıl. Uluslararası hizmet veriyor. Bütün bu adımların yanında karşımda Recep Tayyip Erdoğan kongre merkezi var. Bay Kemal bunları bilmez. Onun gönderdiği belediye başkan adayları hiç bilmez.

        REKLAM

        "ÇÖP, ÇAMUR, ÇUKUR, ÇARPIK YAPILAŞMA: 4Ç"

        Biz ne dediysek onu yaptık. CHP'nin böyle bir derdi yok. CHP demek, çöp, çukur, çamur demektir. Şimdi buna İzmir adayımız güzel bir şey daha eklemiş 'çarpık yapılaşma' yani 'dört Ç'... Çukurları, çöp deryalarını, çamuru yok ettik mi? Su yoktu. Suyu getirdik mi? Şu anda bulunduğumuz noktaya 180 km'den su getirdik, Melen'den... 1994'te İstanbul'dasadece 50 bin eve doğalgaz gidiyordu. 6 milyon 500 milyon eve doğalgaz gidiyor İstanbul'a...

        Kağıthane'ye İstanbul'dan aday olduğu zaman 'kağıttepe' diyen insan... Tanımaz, bilmez İstanbul'u... Benim adayım bu belediyede bir yıl belediye başkan yardımcılığı yaptı. İşte kadın elidiyoruz, Sancak Tepe'denŞeyma kardeşimizi aday gösteriyoruz.

        3 BİN YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ YAPIYORUZ

        İsmail Erdem kardeşimizle beraber burada çok hizmetler yaptık. Buraya 400 yataklı devlet hastanesi yaptık. Bunu yeterli bulmadık. Anadolu yakasının en büyük şehir hastanesini burada kuruyoruz. 3 bin yataklı şehir hastanesini buraya Sancaktepe'ye kuruyoruz. Bütün Anadolu yakası sağlıkta hizmeti buradan alacak. Şu anda ihale hazırlıklarını yapıyoruz.Bunlar BayKemal'in SSK genel müdürü olduğu dönemdeki hastaneler değil.Onun yalancılığı yargıyla müsecceldir.

        Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Buna devam edeceğiz. Bir diğeri de Avrupa yakasında Başakşehir'de inşaatı devam ediyor. İstanbullumuzugüçlendiriyoruz, güçlendireceğiz.Biz bunların zamanında ilacımızı alabiliyor muyduk hastanelerden... Buraya AK Parti'yle geldik.

        NE OLUR BİZE YARDIMCI OLUN

        İlçemizde vatandaşlarımızın tabu sorunu var. Bunu yüzde 95 oranında çözdük. Toplam 3 bin 163 parselde 5744 Sancaktepelinin sorunun çözdük. Kartal'da yaşadığımızı yaşamamak için tedbirimizi almamız lazım.

        İstanbul genelinde 23 ilçede, 65 bin 399 adet riskli yapı tespit ettik.

        Ne olur bize yardımcı olun? Kiranızı veriyoruz, vereceğiz. Yeter ki bu evler boşalsın. Biz de oraları yıkalım ve gönüllük esasına dayalı olarak yeni konutlarımızı yapıp halkımızı taşıyalım. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptı mı? Var mıydı böyle bir şey? CHP köprüye de karşı çıktılar. Birinci, ikinci köprüye de karşı çıktılar. Marmaray'a da karşı çıktılar.

        Tüm üniversiteligençlik; eliniz boş dönmezsiniz. Müracaat eden her üniversiteli öğrencimiz ya burs ya da kredi alabiliyor. Burs için Kredi Yurtlar Kurumu'na başvurun. İş bulduktan sonra ödüyorsun. Faizi yok.

        Ataşehir bir soygun yeri oldu. Her türlü yalan orada var. Bana ve aileme iftira attım mı? Diyor ki, Türkiye'nin beka sorunu yok. Türkiye'nin ne sıkıntısı var diyor. Adam hala YPG'yi PYD'yi savunuyor. Bu adam şu anda terör örgütleriyle beraber değil mi?

        TÜRKİYE'DE KÜRDİSTAN DİYE BİR YER YOK

        Türkiye'deKürdistan diye bir yer var mı? Güneydoğu Anadolu, Karadeniz, Orta Anadolu var. Çok seviyorsan Kürdistan Kuzey Irak'ta haydidefol oraya git. Kürt kardeşlerime de sesleniyorum. Gelin bu oyunu bozalım. Gelin bu teröristlerle beraber olmayın. Bay Kemal bunlarla kol kola omuz omuza dolaşıyor. Bunlar 4'lü çete... Bu oyunu beraber bozmamız lazım.

        Kabineyi topladım. Bu fiyatları hemen indirmemiz lazım dedim. Hemen tanzim satışını kurduk. Fiyatları yarı yarıya indirdik. Vatandaş bize teşekkür etti. Bu da çıktı dedi ki kuyruklar oluşmaya başladı. Bunlar yokluk kuyruğu değil, varlık kuyruğu... Ölüler rehine alınıyordu. Buna bir koyun teslim edin kaybeder yine. 9 kere seçim kaybetti. Koltuğu bırakmıyor yine de... Sayın Baykal'ı da öyle atlattı. Ben yokum dedi ertesi gün adaylığını açıkladı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ