Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG fiyat listesi açıklaması! Türkiye'nin yerli otomobili TOGG fiyatı ne kadar, kaç TL olacak ve ne zaman, hangi tarihte çıkacak? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        TOGG Gemlik Kampüsü açılış töreni sonrasında, TOGG fiyatları ve satışa sunulacağı tarih birçok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Yerli otomobil TOGG'un tasarımı ve yazılımı vatandaşların dikkatini çekerken, renk seçenekleri ve farklı modelleri ile gündemden düşmüyor. Peki TOGG fiyatları ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak? İşte konuya ilişkin merak edilen soruların yanıtı...

        2

        ERDOĞAN AÇIKLADI: "85 MİLYONUN ORTAK GURURU"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni'nde Togg ön siparişlerinin şubat ayında alınacağını ve fiyatların da ön satış ile birlikte şubat ayında açıklanacağını belirtti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırlar;

        "Togg Türkiye'nin 85 milyonun ortak gururudur diyoruz. Ülkemizin dört bir yanından dünyanın çeşitli yerlerinden Togg'un başarısı için dua eden herkese gönülden teşekkür ediyorum.

        Bugünkü heyecanımıza ortak olan siyasi parti genel başkalarına, milletvekillerine ve devletimizin her kademesinden arkadaşlarımıza en başta da aziz vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Togg'u bandından indirmek için gecesini gündüzüne katan babayiğitlerimizi, teknisyenlerimizi, mühendislerimizi 1300 civarında emekçilerimizi yürekten kutluyorum.

        3

        ''TÜRKİYE YÜZYILININ İLK FOTOĞRAFI''

        Sizler milletimizle birlikte Nuri Demirağ'ın, Nuri Killigil'in, Vecihi Hürkuş'un ve Şakir Zümre'nin mirasını onurlandırdınız. Dün Ankara'da Cumhuriyetimizin yeni asrına damga vuracak Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun müjdesini paylaştık. Türkiye Yüzyılı'nın ilk fotoğrafı da burada hizmete açtığımız tesistir.

        Yanında durduğumuz araçtır. Biz bu ürüne otomobil diyoruz. Ama üreticileri Togg'u akıllı cihaz olarak tarif ediyor. Türkiye'nin yerli ve milli otomobilin üretileceği Togg Gemlik Kampüsü'nün ve akıllı cihazlarımızın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

        Binlerce yıldır en çetin engelleri aşarak varlığını sürdürmüş, adeta feleğin çemberinden geçerek devletini kurmuş milletiz. Cumhuriyetimizin ilk yıllarına da I. Dünya Savaşı'nın tüm yükünü sırtlanmış, savaşlardan yorgun düşmüş, kaynakları tükenmiş ülke olarak girdik.

        4

        O zor günlerde milli mücadele ruhuyla işine sarılan müteşebbislerin imkansızlıklara rağmen çok önemli girişimler başlattılar. Bu heyecanla Ankara'da fişek, Kırıkkale'de çelik, Kayseri'de uçak fabrikaları kuruldu. Anadolu'da daha nice eserin temeli atıldı.

        Biz tıptan mühendisliğe her alanda çıkarttığı icatlarla günümüz biliminin temellerini atmış, alimlerin, çağ açıp çağ kapatmış Fatihlerin, dünyayı değiştiren öncülerin çocuklarıyız. Bize küçük düşünmek asla yakışmaz, hedefimiz büyüktür, vizyonumuz geniştir, inancımız tamdır. Güçlü olmanın ve kalmanın yolu ise kendi kendine yetebilmekten, namerde muhtaç kalmamaktan geçiyor. Bunun için her fırsatta milli diyoruz, yerli diyoruz. Savunma sanayi, otomobil, enerji, sağlık, her alanda ettiğimiz başarıları görünce yüreği sevinçle dolmayan var mı?

        Atak, Gökbey, Anadolu savaş gemimizi, Hürkuş, Akıncı, Bayraktar, Anka, İHA, Tayfun füzelerimizi görüp de göğsü kabarmayan var mı?

        İşte Tayfun füzeleri atılmaya başladı Yunan ne yapmaya başladı, hemen televizyon yayınlarında, gazetelerinde Tayfun onların gündemine girdi. Daha durun bakalım. Daha bunun arkası gelecek.

        5

        ''ÇILGIN TÜRKLER GELİYOR DİYECEKLER''

        Şimdi TOGG Avrupa'nın yollarına bütün bu modelleriyle girdiği zaman ciddi manada tutuşacaklar. Ne diyecekler, çılgın Türkler geliyor diyecekler.

        Eğitim, sağlık, güvenlik, adalet, ulaştırma, enerjiye her alanda ülkemize kazandırdığımız eserlerden istifa ederken gururlanmayan var mı? Karşımda gurur tablosunu görüyorum.

        İstisnalar çıkabilir hiç kendinizi üzmeyin. Bu tablo istisnalar tablosu değil. Bu tablo bir olan, iri olan, diri olan, kardeş olan bir tablo.

        Kardeşlerim, biz onlara değil nereden nereye geldiğimize bakacağız. Yarın değil hemen şimdi diyerek yolumuza devam edeceğiz. Bugünlere kolay gelmedik, siyasi, diplomatik, askeri her alanda tarihi mücadeleler verdik.

        Altyapımızdaki asırlık ihmalleri gidermek için gece gündüz çalıştık. Bilim, teknoloji, araştırma geliştirmeye öncelik tanıdık. Sanayi, tarım, ihracatımızı geliştirdik. Ülkemizde 20 yılda adeta sıfırdan bir yenilikçilik eko sistemi kurduk. Teknopark sayımızı 96'ya, organize sanayi bölgelerimizin sayısını 344'e, buralardaki istihdamı 2.5 milyona çıkardık.

        Siz fabrika kurulmuyor diye ortalıkta dolaşanlara itibar etmeyin. Türk sanayicisi fabrika kuracak arsa bulmak için birbiriyle yarışıyor. Salgın, Avrupa ve Avrupa'daki tedarik zincirlerini sarsarken sanayicimiz ihracatla meşguldü. Girişim ekosistemimiz geçen yıl 1.5 milyar doların üzerinde yatırım alarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

        6

        Dünyada teknoloji ve girişimciliğin nerelere geldiğini görmek için 10 bin kilometreye girmeye lüzum yok. Bunun için teknoparklara bakmanız, Türk girişimcileri ziyaret etmeniz yeterli. TOGG önümüzdeki dönemde prestijli bir Türk markası olarak dünyanın pek çok yerinde yolları süsleyecektir.

        Fabrikasına sahip olmamak milletçe yüreğimizi sızlatıyordu. Milli otomobil markası çıkması vaktidir deyince milletimiz yanımızda yer aldı. Ülkenin cumhurbaşkanı olarak, ta başbakanlığım döneminde babayiğitlere davet çıkardım.

        Bu ülkede evelallah bu işi üstlenecek babayiğitler var. Her çabamız gibi buna da dudak bükeler vardı. Yerli otomobil üretmek intihardır diyenleri gördük. Ancak kararımızdan taviz vermeyerek bu projeyi hayata geçirecek babayiğitleri aramayı sürdürdük. Sanayi şirketleri biraraya gelerek birikim ve tecrübeleriyle yerli otomobil projemizi başlattılar.

        Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu öylesine tuttu ki, Togg markanın da ismi olarak gönüllerde yerini aldı. Proje Devrim otomobilinin akıbetini yaşasın diyenler yapamazsınız diyenlere de rastladık. Bugün banttan indirdiğimiz aracın ilk tanıtımında hani bunun fabrikası nerede diyerek alay edenler vardı. İşte buyrun fabrika burada.

        7

        En başından beri projeyi boğmaya, değersizleştirmeye çalışanlara soruyorum; fabrika nerede diyordunuz, fabrika burada Bursa Gemlik'te. Salgın şartlarına rağmen rekor hızla inşa edilen Togg Gemlik Tesisi, onu da söyleyeyim öğrensinler 1.2 milyon metrekare arazi üzerinde 230 bin metrekare kapalı alana sahip eser olarak işte burada.

        Bu tesiste araştırma geliştirme merkezi var. Tasarım merkezi var. Prototip geliştirme ve test merkezi var. Strateji yönetim merkezi var. Test pisti de var. Oradan geldim. Velhasıl burada otomobil üretmek için ihtiyaç duyulan herşey var. Burası çevreye duyarlı yeşil bir tesis. Çevreci. Fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde yüz ülkemize ait proje olan Togg'un üretiminde Anadolu'nun dört bir tarafındaki KOBİ ve tedarikçilerimiz de yer alıyor."

        8

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

        ''FİYAT VE SİPARİŞLER ŞUBATTA''

        Yeni nesil bir girişim olan Togg aracısız şekilde vatandaşlarımızla buluşacak. Tıpkı diğer yeni nesil araç üreticileri gibi Togg'da dijital ve fiziksel deneyimi birleştirerek çözmeye karar verdi. Vatandaşlar siparişlerini Şubat'ta verebilecekler. Ön satış ve sipariş şartları da yeri gelince açıklanacak.

        9

        TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

        Togg'un fiyatlarının piyasa şartlarında rekabetin de sağlanacağı şekilde tespit edileceğine babayiğitlerle karar vereceğiz. Önümüzdeki senenin Mart ayında pazara çıkacak ürünün bugünden fiyatının ilanı mümkün değildir. Sanıyorum Şubat ayında Togg'un fiyatı açıklanacaktır. Hiç telaşa gerek yok

        10

        Bizim çocukluğumuz ve gençliğimiz okullarda cumhuriyetin nasıl imkansızlıklar için kurulduğunu dinlemekle geçti. Yamalı kıyafet, yırtık çarık, ellerinde cumhuriyeti böyle kazandık pankartıyla cumhuriyeti kutlayan vatandaşlarımızın görüntülerini unutmadık.

        11

        Bugün Togg gibi asırlık projeyi hayata geçirirken bir kez daha ve tüm kalbimizle yaşasın Cumhuriyet diyoruz. Açılışını yaptığımız Togg Gemlik tesisinin tekrar ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum, projenin gerçeğe dönüşmesinde emeği ve katkısı olan herkese şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Yolun açık olsun tekerine taş değmesin Togg. Kalın sağlıcakla.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ