Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıklayacak - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne önemli bir ziyarette bulunuyor. Saatler 16.00'yı gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Meclis'indeki özel oturumda bir konuşma yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel oturumda ise geçtiğimiz hafta değindiği müjdeyi açıklayacak.

        Kulislerde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı müjde ile ilgili birkaç başlık var. Birincisi Azerbaycan'ın KKTC ile diplomatik ilişkilere başlayacağı yönündeki iddia oldu. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun süredir "Hazırlıklarımız sürüyor" dediği en önemli müjdenin bu diplomatik ilişki olduğu tahmin ediliyor.

        REKLAM

        Habertürk'ün edindiği bilgilere göre, Azerbaycan Meclisi Dostluk Grubu'ndan milletvekillerinin de bir süredir Lefkoşa'da bulunması bu ihtimali güçlendiriyor.

        Öte yandan Kapalı Maraş ile ilgili de bir beklentinin olduğu da ifade ediliyor. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Kapalı Maraş ziyaretçilere açılmıştı. Ancak statüsünde bir değişiklik olmamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı müjdenin bu konu ile ilgili olup olmadığı da merak edilenler arasında yer alıyor.

        "MÜZAKERELER İKİ DEVLET ARASINDA OLMALI"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti öncesinde de açıklamalarda bulundu. "Adadaki kardeşlerimizle birlikte çifte bayram yaşayacağız" diyen Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

        "Kıbrıs'ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir gelecek arzu eden tüm taraflara bu tarihi fırsatı değerlendirmeleri yönündeki çağrımı tekrarlıyorum. Kıbrıs Türk tarafı dünyaya kimin çözümden yana olduğunu, kimin de çözümsüzlükten nemalandığını bir kez daha göstermiştir. Türkiye ve Türk halkının her bir ferdi dün olduğu gibi bugün de yarın da Kıbrıs Türkünün yanında olmaya devam edecektir. Bundan sonra yeni bir müzakere süreci olacaksa, bu ancak iki eşit ve egemen devlet arasında yapılabilir. Biz bir defa eşit, egemen iki devletli çözümden bahsediyoruz, bundan yanayız.

        "AB ADALET DİVANI İSMİNİ DEĞİŞTİRMELİ"

        (Başörtüsü kararı) Özellikle Adalet Divanı, ismini değiştirmesi lazım. Bunun Adalet Divanıyla yakından uzaktan alakası yok. Bu lafı gitsinler aynen kipa takanlar için de söylesinler. Acaba kipayı takanlar için bu tür bir şey söyleyebilirler mi?

        AZERBAYCAN-KKTC TEMASI

        Başta Azerbaycan olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinden burayla bu tür temasların üst düzeyde kurulması, bizim gayretlerimiz, çalışmamızdır.

        MASKE VE MESAFE MESAJI

        (Koronavirüsle mücadele) Toplu bulunduğumuz mekanlarda kesinlikle mesafeye ve maske kuralına çok çok dikkat etmemiz gerekiyor.

        TALİBAN'IN AÇIKLAMALARI

        Afganistan, halkının kahir ekseriyeti Müslüman olan bir ülke. Burada Taliban'ın adeta işgal hareketini devam ettirmesi doğru bir yaklaşım değil."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ