Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Cumhurbaşkanı ve yakınlarının 1.5 milyonluk tazminat davası

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınlarının yurt dışına para transfer ettiği iddiası üzerine, Erdoğan ve yakınlarının CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na açtığı 1 milyon 500 bin liralık tazminat davası başladı. Erdoğan'ın avukatının uzlaşmak istemediklerini söylediği davada mahkeme, davalı ve davacıların sosyo-ekonomik durumlarının araştırılması için ilgili emniyete müzekkere yazılmasına karar verdi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre; Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya davacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Burak Erdoğan, Mustafa Erdoğan, Ziya İlgen, Osman Ketenci ve Mustafa Gündoğan'ın avukatları ile davalı Kılıçdaroğlu'nun avukatı katıldı.

        Kılıçdaroğlu adına avukatı Celal Çelik davaya cevap dilekçesi gönderdi. Dilekçede Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında hakaret içeren sözlerin bulunmadığı, sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında eleştirel nitelikte olduğu vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınları hakkındaki kamuoyunu ilgilendiren bilgilerin paylaşılmasında ise kamu yararı olduğu kaydedildi. Siyasetçiler ve yakınlarının eleştirilere geniş bir hoşgörü göstermek zorunda olduğu anlatılan dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının davacılara hakaret, iftira, onur ve saygınlığı rencide etmek kastını taşımadığı ifade edildi. Dilekçede, davacılar tarafından yurt dışına gerçekleştirildiği iddia edilen para transferine dair hesap hareketlerinin ilgili bankalardan istenmesi talep edildi.

        UZLAŞMAK İSTEMEDİLER

        REKLAM

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız dava dilekçelerini tekrar ettiklerini belirterek uzlaşmak istemediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Serap Azizoğlu ise talepleri doğrultusunda ilgili yerlere müzekkere yazılmasını istedi.

        "SOSYO-EKONOMİK DURUMLARI ARAŞTIRILSIN" KARARI

        Mahkeme, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) müzekkere yazılarak, 28 Kasım 2017 günü Kılıçdaroğlu'nun CHP grup toplantısında yaptığı konuşmasına ait ses ve görüntülerin gönderilmesini, geldikten sonra da görüntü çözümü için uzman bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Davalı ve davacıların sosyo-ekonomik durumlarının araştırılması için ilgili emniyete müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

        DAVANIN GEÇMİŞİ

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Kasım 2017 günü partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesi ve yakın çevresinin yurt dışındaki bir şirkete para transferi yaptığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun para transferini gerçekleştirdiğini iddia ettiği Ahmet Burak Erdoğan, Mustafa Erdoğan, Ziya İlgen, Osman Ketenci ve Mustafa Gündoğan avukatları aracılığıyla açıklamaların küçük düşürücü, aşağılayıcı ve gerçek dışı olduğunu belirtilerek toplamda 1 milyon 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ