Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler 'Değer Zirvesi ve Türkiye’ye Değer Katan Markalar Ödül Töreni' 19 Aralık'ta - İş-Yaşam Haberleri

        Farklı coğrafyalara ihracat gerçekleştiren ve yurtdışı pazarlara ürünleri aracılığıyla Türk kültürünü taşıyan yerli markalar,19 Aralık’ta düzenlenecek 'Değer Zirvesi ve Türkiye’ye Değer Katan Markalar Ödül Töreni'nde bir araya gelecek. Toplam 17 markanın ödüllendirileceği zirveyeTicaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılması bekleniyor.

        İş dünyasının önemli markalarının liderleri, Dünya Mağazacılar Günü’nde zirveyi anlatmak üzere bir araya geldi. Birleşik Markalar Derneği (BMD), Mavi, Arzum, Karaca, Vakko, Tosyalı Holding yöneticilerinin katıldığı buluşmada, yerli imkanlarla üretimi teşvik etmenin, kültür ve değerlerle harmanlanan markaların sadeceTürkiye'de değil dünyada da daha başarılı olduğukaydedildi.

        REKLAM

        Birleşik Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, bünyesinde 456 marka ve bu kapsamdaki 3 bin 650 mağaza ve 15 bin corner’ın Türkiye’nin değerlerini ve kültürünü de gastronomi, moda, tasarım boyutuyla dünyaya taşıdığının altını çizdi. Öncel, "Dünyada bir Türk markasının mağazasını açmak demek, aynı zamanda mağazanın mobilyasının ihracatı ile mimari konuda da kazanç kapısı olması demek" dedi.

        'ÇİN'E TÜRK KAHVESİ İÇİRECEĞİZ'

        Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, dünyada 10 bin 300 adet elektrikli ev aletleri markası olduğunu, bunlardan sadece 8 tanesinin Türk kahvesi yaptığı ve bu 8 markalardan birinin de Arzum olduğunu söyledi.

        Kolbaşı, "Arzum olarak en önemli değerlerimizden biri de sadece Türk kahvesi makinesi üretmek değil, Türk kahvesi ve kültürünü dünyaya ihraç etmek. Bizim ihracatta en büyük hedefimiz, çayın anavatanı olan ve dünyada kahve pazarının en hızlı büyüdüğü Çin’e Türk kahvesi içirmek” diye konuştu.

        'BULUNDUĞUMUZ HER ÜLKEDE TÜRKİYE'Yİ YAŞATIYORUZ'

        Türk tekstilciler olarak Japon ve İtalyanlarla yarıştıklarını kaydeden Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz, Mavi’nin dünyadaki Türk değerleriyle yolculuğunu anlattı. Yavuz, "Türkiye’nin değerlerini ve kültürünü bu yıl 10 milyara yakın jean üreterek dünyaya taşıyoruz. Avustralya’daki ofisimizde İstanbul fotoğraflarıyla, ABD’deki ‘Burası İstanbul’ sloganımızla aslında biz dünyada bulunduğumuz her ülkede Türkiye’yi yaşatıyoruz" ifadesini kullandı.

        Karaca Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Karaca da, ABD’de mutfak kültürünün, Avrupa’da ise sofra kültürünün önemli olduğunun altını çizerek, "Türkiye’de çay kaşığı satışı fazla olurken, Avrupa’da kahve kaşığının fazla olduğunu, dolayısıyla bir Türk markası olarak değerlerimizi ve kültürümüzü ihraç ederken ülkelerin değerlerini de göz etmemiz gerekiyor” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ