Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Deniz Baykal yoğun bakımda! SON DAKİKA

        Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığı öğrenildi.

        DENİZ BAYKAL'IN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA YENİ AÇIKLAMA

        Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı:

        08:00'den anjiyo ünitemize ilk müdahale için alınıyor. Beyine giden ana damarlardan birinde meydana gelen tıkanıklık için ilk müdahale yapılıyor. Kıvılcım hocamızın ekibi ile yaptığı müdahale ile pıhtı çıkarılıyor. Beyine kan akımı normale dönüyor. Yoğun bakıma hastamız tekrar alınıyor, tedavisi devam ediyor. Ben de kendisini gördüm, bilinci gayet açık, her olayın farkında, güç kaybında da geriye dönüş görülüyor. 48 saat yoğun bakımda olacak. Ayağı toparlandı, eli de iyileşme sürecinde. Bu süreçte inşallah daha iyi bulgular ortaya çıkacak. Deniz bey bizim öğrencimiz. Ankara hukuktan mezun oldu. Ülke için önemli biz bunun farkındayız.İyileşme sürecinden sonra eski enerjisine kavuşacaktır. Beyin fonksiyonlarında herhangi bir şey yok. Çok rahat konuşuyor. Eski fonksiyonlarına dönecektir.

        KILIÇDAROĞLU: KENDİSİYLE GÖRÜŞTÜM, BİLİNCİ AÇIK

        Baykal'ı hastanede ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. Bilincinin açık olduğunu ve kendisi ile konuştuğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şu açıklamalarda bulundu:

        "Değerli basın mensupları, sabaha karşı kendisi şoförüne telefon ederek uyarıyor, önce özel hastaneye arkasından buraya geliyor. Hastanedeki tüm ekiplere teşekkür ediyoruz. Herkes yoğun çaba sarfediyor. Kendisi ile az önce görüştüm. Konuşuyor. Önümüzdeki sürecin kritik olduğu söyleniyor. Bütün hekim arkadaşlara yürekten teşekkür ediyoruz. Hiçbir vatandaşım merak etmesin, Deniz bey sağlıklı, konuşuyor. Sol ayağında ve kolunda tıbbi açıdan sorun olduğu söylenmekle birlikte, hekimler uyardığı zaman sol ayağını oynatıyor.

        Sayın Başbakan erken saatlerde aradı. Hem bilgi aldı hem geçmiş olsun dileklerini iletti. Sayın Baykal'ın ailesi ile de görüştük. Sağlık açısından sorunun büyük ölçüde aşılması onları da mutlu ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı da ailesine iyi dileklerini iletmiş.Deniz bey bir duayendir. Hem Türk siyaseti için hem dünya siyaseti için bilinen biridir."

        HASTANEDEN AÇIKLAMA: SOL KOL VE BACAKTA HAFİF GÜÇSÜZLÜK VAR

        Ankara Üniversitesi'nin Hastanelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi vermek üzerine sabah saatlerinde hastane önünde açıklama yaptı. Baykal'ın bu sabah saatlerinde sol tarafındaki güçsüzlük şikayeti ile hastaneye başvurduğunu belirten Güzel, şunları söyledi:

        "Beyin cerrahi, anestezi ve radyoloji bölümleri müdahale etti. Anjiyoda beyne giden ana damarın kapalı olduğu görüldü. Tıkanmış olan damar açılarak stent takıldı. Baykal'ın bilinci açık. Şu an yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Beyin fonksiyonları yerinde vücudunun sol bölümünde güçsüzlük var.Sol kolu ve bacağında hafif güçsüzlük var, bunların düzelmesini bekliyoruz. Kapalı işlemle girişimsel olarak damar açıldı. Bu durumlarda hayati tehlike kısmi olsa da vardır, şu an bilinci açık, konuşabilecek durumda. Takip ediyoruz"

        BAKAN ÇAVUŞOĞLU: SAĞLIK DURUMUNUN İYİ OLDUĞUNU ÖĞRENMEKTEN MUTLULUK DUYDUK

        Baykal'ı ziyarete gelenler arasında bazı CHP Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri de bulunuyor.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Baykal'ı ziyaret için hastanede.

        Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenmekten biz de mutluluk duyduk. Kendisini göremedik, böyle bir durumda kendisini ziyaret etmemekte fayda var." dedi.

        "48 SAAT SONRA YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTIKTAN SONRA SİZLER DE GÖRECEKSİNİZ"

        Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin bilgi veren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, "Sabaha karşı 05.00 sıralarında kendisini kötü hisseden önceki Genel başkanımız Deniz Baykal, önce özel bir hastaneye, sonra İbni Sina Hastanesine sevk edildi. Yapılan anjiyo girişiminde beynin orta sağ damarındaki pıhtı tamamen temizlendi. Şu anda beyin kan akımı tamamen sağlandı. Anjiyo sonrasında uyandırıldı ve yoğun bakımda. Genel Başkanımızın durumu iyidir. Bu operasyonu bende izledim baştan sona. Bilinci açık, konuşmasında problem yok. Önümüzdeki 48 saat sonra yoğun bakımdan çıktıktan sonra sizler de göreceksiniz" diye konuştu.

        ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ'NDEN HABERTÜRK TV'YE AÇIKLAMA

        Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Habertürk TV'ye yaptığı ilk açıklamada, "Sayın Baykal, sabaha karşı hastanemize gönderildi. Beyine giden bir damarda tıkanma söz konusuydu. Derhal ekipler müdahale ettiler. Pıhtıyı çıkardılar ve oraya bir stent uyguladılar. Kan azalan bölgeye kan gitmeye başladı. Şu anda damar açık, kan akışı normal. İlaç tedavisi uygulanıyor. Kendisinin şu anda da bilinci açık. Geç olsaydı önemli sıkıntılar çıkabilirdi. Biz umutluyuz. Sayın Cumhurbaşkanımız da sayın Başbakanımız da yakından takip ediyorlar. Telefonla aradılar." demişti.

        TEKİN BİNGÖL:İŞLEM BİTMEK ÜZERE

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Bingöl, anjiyo ile damardaki pıhtının büyük ölçüde açıldığını söyledi.Bingöl, "Bir pıhtı sonucu damar tıkanıklığı söz konusuydu ancak yapılan anjiyoyla damar açıldı, o pıhtının yarattığı sorunlar giderildi. Şu anda durumu iyi. İşlem bitmek üzere, oradan da yoğun bakıma alıp ilaçla takip edecekler" dedi.Habertürk TV'ye konuşan eski CHP milletvekili Yılmaz Ateş, "Gribal enfeksiyon oluştu. Hastanede tedavisi devam ediyor, korkulacak bir durum yok. Doktorlarla irtibat olmadı. İlk gelen bilgi, tedavisine başlandı. Korkulacak bir şey yok. Damarın birinde bir pıhtı tespit edildi. O da ilaç ile eritiliyor." açıklamasında bulunmuştu.

        BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TELEFON

        BaşbakanBinaliYıldırım, solunum yolları enfeksiyonu ve damar tıkanıklığı nedeniyle Ankara'da tedavi altına alınan Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı. BaşbakanYıldırımdaha sonra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde bulunan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'i bu sabah telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın CHP Antalya Milletvekili Baykal'ın sağlığına ilişkin Prof. İbiş'ten bilgi aldığı, durumu yakından takip ettiği belirtildi.

        MECLİS BAŞKANI KAHRAMAN, GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİNDE BULUNDU

        TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Baykal’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Kahraman, geçmiş olsun dileğinde bulunarak, Baykal’ın kısa zamanda sağlığına kavuşması temennisinde bulundu.

        OĞLU VE KIZI HASTANEYE KOŞTU

        DHA'nın aktardığına göre; CHP'li eski vekil Tuncay Ercenk, sağlık durumuyla ilgili bilgi verdiği Baykal'ın, oğlu Ataç Baykal'ın hemen hastaneye gittiğini belirterek Antalya'da oturan kızı Aslı Baykal'ın da haberi alır almaz Ankara'ya, babasının yanına gittiğini söyledi. Baykal'ın eşi Olcay Baykal'ın ise Antalya'daki evinden durumu takip ettiğini belirten Ercenk, "Yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Doktorlarının verdiği bilgiye göre, üst solunum yolu enfeksiyonu var. Tedavisi sürüyor. Gelecek iyi haberleri bekliyoruz" dedi.

        REKLAM

        EŞİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

        Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal, eşinin hastaneye kaldırılması üzerine Ankara'ya gitmek için Antalya'daki evinden havalimanına hareket etti. Olcay Baykal, sabah saatlerinde tedaviye alınan eşi Deniz Baykal'ı ziyaret etti. Gözyaşlarını tutamayan Baykal, girişte açıklama yapmadı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili DenizBaykal'ı, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi ziyaret etti.

        CumhurbaşkanıErdoğan'ın ardından, Başbakan Binali Yıldırım'da Deniz Baykal'ı İbn-i Sina Hastanesi'nde ziyaret etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ