Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Lady Diana'nın görülmemiş fotoğrafı ortaya çıktı! - Haberler
        1

        İngiltere Kraliyet Ailesi'ne katıldıktan sonra milyonların sevgisini kazanan Lady Diana'nın ölümünün üzerinden 23 yıl geçti. Kraliyet Ailesi'nin iç yüzünü konu alan The Crown dizisinin yeni sezonunun gelmesiyle Diana bir kez daha akıllara geldi.

        2

        Ünlü moda evi Valentino'nun kurucu ortaklarından Giancarlo Giammetti, Galler Prensesi Diana'nın daha önce görülmemiş fotoğraflarını Instagram sayfasında paylaştı. 1990 yılının eylül ayında İtalya sularında çekilen fotoğrafta Diana, bir yatta Giammetti ve Preslav Prensi Kyril ile birlikte kaydedildi. Diğer bir karede ise Lady Diana'nın, katıldığı bir etkinlikte moda tasarımcılarıyla selamlaştığı görülüyor.

        3

        Prenses Diana, o dönemde Prens Charles ile evliydi ancak ayrı yaşıyorlardı. Fotoğrafın çekildiği zaman Prens Charles'ın Camilla Parker Bowles ile ilişki yaşadığı biliniyordu. Diana ise James Hewitt adındaki bir subayla birliktelik yaşıyordu. Ancak Diana'nın Hewitt ile ilişkisi 1999 yılında Hewitt'in Almanya'ya gönderilmesiyle sona ermişti.

        4

        Giancarlo Giammetti'nin paylaşımı çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

        5

        Diana Frances Spencer, 1 Temmuz 1961 tarihinde İngiliz aristokrasisi içinde doğdu. Edward John Spencer'in en küçük kızıydı. Annesi Frances, babasının ilk eşiydi. İngiltere, Norfolk'ta, Sandringham Park House'da doğdu. Diana dört kardeşe sahipti.

        6

        Diana, kökeni Stuart'lardan gelen aristokrat bir aileye mensuptu. Anne tarafında İrlandalı, İskoçyalı, İngiliz ve Amerikan atalarına sahipti.

        7

        Lady Diana 16 yaşındayken ileride eşi olacak Prens Charles'ı ilk kez ablası Lady Sarah'ın flörtü olarak tanıdı. Lady Sarah onun için bir apartman buldu ve babası bu apartmanı aldı. Okuldan arkadaşları, Carolyn Pride, Virginia Pitman ve Anne Bolton ile bu apartmanı paylaştı.

        8

        Londra'da kalırken yemek yapmaktan nefret etmesine rağmen yemek kursuna ve Kensington'daki Madame Vacani's Dance Academy'ye giden Diana, daha sonra Young England Kindergarten hemşirelik okulunda iş buldu. Evli arkadaşlarının evlerinde temizlik yaptı.

        9

        Bu sırada Prens Charles'in aşk yaşamı ve çeşitli göz alıcı ve cazibeli aristokrat kadınlarla ilişkileri daima basının spekülasyonlarına konu oluyordu. Prens Charles otuz yaşında ve evlilik için artan bir baskı altındaydı.

        10

        Yasal olarak tek istek gelinin Katolik Kilisesi'inden olmamasıydı. Geleneklere göre Protestan olması ve İngiltere Kilisesi'nin üyesi olması gereken gelinin soylu bir ailenini mensubu olması da tercih sebebiydi. Tüm bu özellikleri taşıyan Diana'ya Kraliyet sıcak bakıyordu.

        11

        İkilinin nişanları 24 Şubat 1981'de resmiyet kazandı. 29 Temmuz 1981'de tüm dünya televizyonlardan naklen verilen St. Paul Katedrali'nde gerçekleştirilen düğün töreni için herkes ekranları başına geçti. Yaklaşık bir milyar kişinin izlediği törende 20 yaşındaki Daina'nın utangaçlığı gözlendi.

        12

        İskoçya'da tatile çıkarken Diana hamile kaldı. Evliliğindeki ilk aylar Diana'ya kolay gelmediği için hamile olduğuna çok mutlu olmuştu. 21 Haziran 1982'de Diana anne oldu. Bebeğin erkek olmasına herkes çok mutlu olmuştu ve ona William adını koydular.

        13

        Ancak Prenses Diana doğumdan sonraki süreçte evliliğinde mutlu değildi. Prens Charles hala Camilla Parker Bowles'e aşıktı. Diana kocasın kendisini sevmesini istedi fakat Charles, Diana'yı tanımaya çalışmamıştı. Evlenmeden önce Diana bulimia hastalığına tutuldu.

        14

        Evlendikten sonra bulimia rahatsızlığı daha kötü oldu. Dört sene boyunca evliliği iyi geçti ama Harry'nın doğumunda Diana kocasında bir fark hissetmişti.

        15

        1995 yılında Diana bir 'Panorama' röportaj yaptı. Evliliğinde herkese ne olduğunu anlatmak istedi. Gizlilikle birkaç BBC muhabiriyle görüştü. Görüşmeci Martin Bashir'e bulimiasını, evliliğini ve nasıl halka yardım etmeye çalıştığını anlattı.

        16

        "Bu evlilikte biz üç kişiydik, yani biraz kalabalıktı" dedi, ve boşanmak istemediğini söyledi ama 'Kalplerin Kraliçesi' olmak istediğini anlattı. 1995 yılında Kraliçe, Panorama röportajı izledikten sonra, Charles ve Diana'ya ayrılmalarını söyledi.

        17

        Boşanmadan sonra Diana, Pakistanlı kalp cerrahı Hasnat Han'a aşık oldu. Diana evliyken onunla flört etmeye başlamıştı ve iki sene beraber kaldılar. Fakat Hasnat'ın kültürü farklı olduğu için ilişki yürümedi. Ardından Dodi Al Fayed'le görüşmeye başladı.

        18

        1997 yılında tatile çıkan ikili paparazzilerden kaçmak isterken trafik kazası geçirdi. 2 saat boyunca doktorlar Diana'nın hayatını kurtarmaya çalıştı. Saat dörtte Prenses Diana yaşamını yitirdi.