Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Diss ne demek? HT Stüdyo, 'Diss' kelimesinin anlamını halka sordu

        Türkiye'de her geçen gün etkisini artıran rapmüziğinin hayatımıza soktuğu yeni kelime 'diss' ya da 'diss atmak'. İlk olarak Norm Ender'in yeni şarkısı 'Mekan Sahibi'nde son dönemin popüler MC ve yapımcılarına diss atması rap camiasını karıştırdı. Norm Ender'e cevap gecikmedi. Norm Ender'in şarkısından kısa süre sonra Ezhel de 'Lolo' isimli şarkı ile diss'e yanıt verdi. Ardından da Ben Fero diss'leşmeye, Ezhel'in 'Lolo' şarkısını söylediği videoyu paylaşarak dahil oldu.

        RAP CAMİASINI BİRBİRİNE KATMIŞTI

        Rap dünyasında geçen sene de, ünlü rapçi Eminem'in attığı diss çok konuşulmuştu. Eminem, 31 Ağustos 2018’de ansızın piyasaya çıkardığı yeni albümündeki ‘Kamikaze’de attığı diss’lerle rap camiasını birbirine katmıştı. Eminem, Trump’tan Lil Pump’a önüne gelene saydırmış, rapçi Diddy’yi Tupac Shakur cinayetini azmettirmekle suçlamıştı.

        HT STÜDYO SORDU VATANDAŞ YANITLADI

        Şarkıları milyonlarca kez dinlenen ünlü rapçilerin girdiği bu diss'leşmeler sosyal medyada da gündeme geldi ve kısa sürede öne çıkan konular arasında yer aldı. Peki diss atmak ne demek? HT Stüdyo sordu, vatandaş cevapladı...

        REKLAM

        DISS NE DEMEK?

        Diss kelimesi kısaca rapçilerin birbirlerini yermek için söyledikleri parçalar olarak tanımlanabilir. Diss için, Türk Halk Müziği ozanlarının yaptığı aşık atışmasının rap müziğindeki versiyonu da denilebilir.

        Rap argosunda diss söylemek; diss atmak olarak kullanılır. Diss atıldığında karşı taraf cevap veriyorsa buna diss'leşme denir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ