Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Diyanet Hac ön kayıtları başladı! 2020 Hac kurası ne zaman çekilecek?

        Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, gelecek yılhacca gitmek üzere ilk kez müracaat edecekler için ön kayıt süreci başladı. Hac kayıtlarını yapacak vatandaşlar ardından kura çekilişi için geri sayıma başlayacak. Peki Hac ön kayıtları nasıl yapılır?2020 Hac kurası ne zaman çekilecek? İşte haberin detayları...

        HAC KAYITLARI NASIL YAPILIR?

        Bu yıl ilk defa kayıt yaptıracaklar, 13 Aralık tarihine kadar ilgili bankalara 25 lira ön kayıt ücreti yatıracak. Daha sonra "www.hac.gov.tr" adresinde yayımlanacak linkten e-devlet kimlik doğrulama sistemi yoluyla ön kayıt yapabilecek.

        Vatandaşlar daha sonra elektronik ortamda "http://hac.diyanet.gov.tr" internet sitesine veya müftülüklere başvurup "Oda Tercihli Konaklama" ve "Otel Konaklama" türlerinden birini tercih ederek kayıt olacak. Vatandaşlar, kuraya birlikte katılmak istedikleri kişileri de kayıtlarda belirtebilecek.

        REKLAM

        Önceki yıllarda kaydı olup kesin kayıt hakkı elde edemeyenhacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri ise Başkanlık tarafından otomatik yapılacak.

        Hacı adayları müracaatlarını yaptıktan sonra kayıt durumlarını ve kura sonuçlarını "http://hac.diyanet.gov.tr" internet sitesinden sorgulayabilecek.

        HAC KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

        Gelecek yılınhackurası, 9 Ocak 2020'de çekilecek.Hackesin kayıtları, 13-24 Ocak'ta her ilde yapılacak.

        İlkhackafilesinin 22 Haziran, sonhackafilesinin 25 Temmuz'da gideceği kutsal topraklardan dönüşler, 6 Ağustos-2 Eylül'de gerçekleşecek.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ