Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Doktorlar koronavirüs yoğunluğu yüzünden bez takıyor! - Haberler

        Wuhan'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında ölü sayısı 132'ye ulaştı. Virüsten etkilenen kişi sayısı 5 bin 974 olurken, müşahede altına alınanların sayısı ise 59 bin 990'açıktı.

        YOĞUNLUKTAN YETİŞKİN BEZİ KULLANIYORLAR

        Büyük bir hızla yayılan virüse karşı binlerce kişi müşahede altına alınıyor. Hal böyleyken doktorlar salgının binlerce kişiyi etkilemesi nedeniyle yoğun bir şekilde çalışıyor. Washington Post gazetesinde yer alan habere göre; hastaların tedavileriyle ilgilenen doktorlar, tuvaleti kullanmak için zaman bulamadığından yetişkin bezi kullanıyor.

        Habere göre; bez kullanan sağlık personellerinin yatuvaleti kullanmak için zamanlarının olmadığı ya da zaten yeterli sayıda olmayan kıyafetlerinin zarar göreceğinden korkuyorlar.

        Wuhan Union Hastanesi'nde çalıştığını belirten bir doktor ise şunları söyledi: "Giydiğimiz koruyucu giysilerin sonuncu olduğunu biliyoruz. Bu yüzden hiçbir şeyi boşa harcamayız."

        SALGIN DURDURULAMIYOR

        Yeni tip koranavirüs dolayısıyla bugüne kadar 132 can kaybı yaşandı. Ülkede 5 bin 974 kişiye bulaşan virüs, alınan önlemlere rağmen durdurulamıyor.

        İŞTE KORONAVİRÜSÜN KAYNAĞI

        Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, salgının kaynağını doğruladı. Virüse, vahşi hayvan eti satan marketteki yılan, kurt yavruları, tilki, sıçan ve tavus kuşu eti ticareti yapan tezgahların ev sahipliği yaptığı açıklandı.

        HANGİ ÜLKELERE YAYILDI?

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ