Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberi: Dolandırıcılık suçuna sürüklenen çocuk yakalandı! Emniyet'ten açıklama geldi

        Emniyet Genel Müdürlüğü, e-devlet üzerinden yapılmaya çalışılan dolandırıcılık girişimi ile ilgili suça sürüklenen 17 yaşındaki çocuğun yakalandığını açıkladı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Son günlerde sosyal medya üzerinden e-devlet sisteminin hacklenerek kişisel verilerin ele geçirildiği iddiası ile başta gazeteci Fatih Altaylı olmak üzere birden fazla gazetecinin dolandırılmaya çalışıldığı anlaşılmıştır. Bu kapsamda yapılan çalışmaların neticesinde; söz konusu gazetecileri dolandırmaya çalışan K.Ç (17) isimli suça sürüklenen çocuk Bursa'da yakalanmış ve hakkında adli islemlere başlanılmıştır" denildi.

        REKLAM

        Habertürk yazarı Fatih Altaylı, dünkü yazısında e-devlet ile ilgili iddiaları hatırlatarak kendi kişisel bilgilerinin de ele geçirildiğini anlatmıştı. Bu yazının ardından açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, e-devlet sisteminin hacklenmesinin söz konusu olmadığını, bazı bireysel kullanıcıların şifreleri üzerinden dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığını kaydetmişti. Açıklamada tespit edilen 3 kişi hakkında işlem başlatıldığı duyurulmuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ