Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Dolar son dakika! Dolar bugün ne kadar oldu? İşte anlık canlı dolar kuru 31 Ağustos - Para Haberleri

        Pazartesi günü 6 lira sınırına kadar gerileyen dolar kuru, dün yurtdışı işlemlerde 6.84 liraya kadar yükselmişti.

        Bu sabah ise, uzun bayram tatilinin ardından başladığı yükselişine sabah ilk işlemlerde devam etse de sonrasında yön aşağı döndü. Sabah 6.78 TL'ye kadar çıkan dolar kuruönce 6.70 TL'nin, ardından da 6.50 liranın altına indi ve 6.40 lira sınırına kadar geriledi.

        Saat 07.40 itibariyle dolar 6.7380 lira olurken, euro 7.86 liradan el değiştirdi. Saat 08.10 itibariyle ise dolar 6.64, euro 7.75 TL oldu.

        Dolar saat 09.15 itibariyle ise 6.53 liradan, 09.34 itibariyle ise 6.40 liradan el değiştirdi. Euro da 7.48 lira oldu.

        Dolar sonrasında ise 6.57 liraya kadar çıktı.

        Analistler kurdaki oynaklığın TCMB'nin faiz artışı yapmasının beklendiği 13 Eylül'deki toplantısına kadar sürmesini bekliyor.

        REKLAM

        Öte yandan bu sabah Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Türk Lirasıyla tasarrufu teşvik edici kararlar yayımlandı. Buna göre, 1 yıldan uzun vadeli Türk Lirası mevduatlarında vergi oranı sıfırlandı, 1 yıla kadar olan mevduatlarda vergi oranı düşürüldü. Döviz mevduatlardan alınan vergiler ise artırıldı.

        TL'yi teşvik amaçlı yapılan bu uygulamanın dolardaki düşüşte etkili olduğu belirtiliyor.

        TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte bu sabahki notunda, kararın ardından TL'nin dolar karşısında değer kazandığını söyleyerek, "TL mevduat kullanımını daha cazip hale getirmek ve döviz mevduatından TL mevduata geçişi 'karlı' kılmak için atılmış bir adım olarak görürken, dolar/TL kısa vade oynaklık oranlarını düşürmek için uygulanacak önlemlerin devam edeceği

        beklentimiz de var. Dolar/TL 1 aylık zımni oynaklık oranı bayram sonrası yüzde 38'den yüzde 43'e yükseliyor" dedi.

        DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Stratejisti Orkun Gödek ise bu sabahki notunda, "Yeni gün işlemlerine düne kıyasla kısmen değer kazanarak başlayan TL için stopaj ayarlaması haberinin sınırlı olumlu hava yarattığını düşünüyoruz. Ancak açıklanan hamleler kısa vadeli ve etkisi sınırlı olacağından mevcut negatif algıyı değiştirmeye yeterli olmayabilir. Hatırlatmak isteriz ki, kendimize has sorunlar bir yana genel GOÜ problemlerinin de ön planda olduğu bir dönemden geçmekteyiz" dedi.

        Arjantin'in faizleri keskin şekilde artırarak yüzde 60 seviyesine çekmesine rağmen para birimi pesonun sert değer kaybetmesi gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde satış baskısı yarattı. Peso bu adıma rağmen yüzde 10'un üzerinde değer kaybetti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ