Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Dün istifa eden Yeşim Meltem Şişli bugün ifade verdi

        İSMEK çalışanlarına hakaret ettiği iddia edilen ve hakkında soruşturma başlatılan İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdi.

        Habertürk muhabiri Serdar Kulaksız'ın haberine göre, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na saat 10.00'da gelen Yeşim Meltem Şişli'nin, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Ömer Faruk Yıldırım tarafından ifadesi alındı.

        İFADESİ BİR SAAT SÜRDÜ

        İfade işlemi yaklaşık bir saat sürdü. Şişli'nin ifadesinde olayın işten atılan kişilerin yaptığı bir iftira olduğunu söylediği ve hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. "Hakaret ve inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan ifadesi alınan Şişli, daha sonra avukatlarıyla adliyeden ayrıldı. Yeşim Meltem Şişli, İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden dün istifa etmişti.

        '6 DAİRE BAŞKANLIĞI 18 MÜDÜRLÜKTEN SORUMLUYDUM'

        Yeşim Meltem Şişli ifadesinde, 17 Temmuz 2019'da İBB Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başladığını belirterek, 6 Daire Başkanlığı ve 18 müdürlükten oluşan birimin sorumlusu olarak işe başladığını ifade etti.

        'ÇOK SAYIDA TOPLANTI YAPTIM'

        Göreve başladıktan sonra kendisine bağlı birimler bünyesinde çok sayıda toplantı yaptığını belirten Şişli, İSMEK Bölge sorumluları ile 19 Ağustos 2019'da yapmış olduğu toplantının da bunlardan biri olduğunu söyledi. Şişli, diğer toplantılar gibi idarenin verimliliği, işleyişi, bütünlüğü yerindeliği gibi hususların ele alındığı bir toplantı olduğunu anlattı.

        SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

        Toplantının hiçbir aşamasında iddia edilen sözleri kullanmadığını belirten Şişli, "Bölge sorumlularına diksiyonlarının kötü olduğunu kapasitelerinin iyi olmadığını ve yönetici vasfına haiz olmadıklarına ilişkin herhangi bir şey söylemedim. Giyim kuşamları ve aksesuarları ile ilgili herhangi bir şey söylemedim. Yine bekar olan İSMEK Bölge sorumlularının belediyedeki itfaiye personeli ile buluşturulup, tanıştırılıp, kaynaştırılması şeklinde bir ifadem olmadı" dedi.

        'TEFTİŞ İNCELEMESİ TALEP ETTİM'

        Daha önce görev yaptığı yerlerde de başörtülü birçok personel ile birlikte çalıştığını söyleyen Şişli, "Hiç kimseyle din, dil, ırk, inanç, giyim, kuşam gibi hususlarda tartışmadım kimseyi de tartıştırmadım. Ben toplantıdan 5-6 ay sonra basında bu şekilde haberler çıkınca yönetime dilekçe vererek teftiş incelemesi talep ettim. Yani kendi kendimi ihbar ettim. Teftiş ve soruşturma süresince personelime rahat ulaşsınlar ve soruşturma rahat yürüsün diye görevden uzaklaştırılmamı içeren dilekçemi büyükşehir yönetimine sundum. Talebim doğrultusunda yönetim beni görevimden uzaklaştırdı" dedi.

        'BİR TASARRUFUM OLMAMIŞTIR'

        Okullarda kurs kayıtlarında para toplandığı yönünde CİMER'e yapılan bir müracaat olduğunu iddia eden Şişli, "Konu hakkında bir ön inceleme yapılmış. Mesele idari tahkikat yapılması için İSPER A.Ş.'ye bildirilmiş, İSPER A.Ş.'de kendi bünyesinde yaptığı soruşturma neticesinde 20 bölge sorumlusu ve kursiyerden ücret talep eden ilgili okul müdürünün iş akdi feshedilmiş. İş akdinin feshi sürecinde benim herhangi bir tasarrufum olmamıştır" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ